Абитуриенти от Пловдив помагат на деца в нужда | milostiv.org 
Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Абитуриенти от Пловдив помагат на деца в нужда

Author: plovdiv.topnovini.bg | 16.05.2018

Абитуриенти от Пловдив помагат на деца в нужда Вместо да си купят скъпи тоалети, цял клас ученици, които завършват Английската гимназия в Пловдив, заедно с техни преподаватели решиха да дарят средства на три деца в нужда, разказа БНТ.

Две от момчетата от дом се нуждаят от обучение по английски език, а третото дете, страдащо от прогресивна мускулна дистрофия, ще бъде подпомогнато със средства за присаждане на стволови клетки.

На тържествената церемония по изпращането, учениците от 12-ти „В" клас няма да бъдат облечени в официални тоалети. Те се отказват от суетата на празника и събират около 2000 лева, които ще бъдат дарени.

"Смисълът на абитуриентския бал и изпращането не мисля, че тази показност и суета, която сме свикнали да виждаме, а по-скоро да бъдем запомнени с нещо хубаво и да направим нещо добро", споделя абитуриентът Вилиян Попов.

"Решихме, че е излишно. Няма нужда да се показваме по някакъв начин. По-добре да подкрепим нещо, в което всички вярваме и избрахме три каузи, които сами открихме, сами проучихме", казва дванайсетокласничката Гергана Кралева.

Със средства за лечение и посещение в софийски музей ще бъде подпомогнат 13-годишният Радослав от село Милево, който страда от мускулна дистрофия. Други двама отличници от Центъра за настаняване от семеен тип „Майка Тереза" в Пловдив ще получат едногодишно обучение по английски език в езикови школи.

"Пълни адмирации от целия екип и от децата и благодарности. Малко са тези, които влагат средства в образованието и обучението на децата, а това е много важно за тях и за тяхната интеграция", казва социалният работник в Центъра за настаняване от семеен тип „Майка Тереза"-Пловдив Михаил Каравасилев.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info