Българска студентка в Милано се опитва да вдъхне нов живот на затворено училище | milostiv.org 
Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Българска студентка в Милано се опитва да вдъхне нов живот на затворено училище

Author: БНТ | 21.08.2017

Българска студентка в Милано се опитва да вдъхне нов живот на затворено училище Млада българка – студентка в Милано, се опитва да вдъхне нов живот на затвореното училище в родопското село Хвойна. За Кристияна Брънзалова това е истинска кауза. Целта ѝ е чрез инициативата "Камък върху камък ще остане" да се съберат средства за най-неотложните ремонти. Това е поредната история от рубриката ни.

Училище "Свети Свети Кирил и Методий" в село Хвойна затваря врати преди десет години заради липсата на деца. Оттогава сградите му – цял архитектурен компрекс, бавно се рушат под въздействието на времето и тършуващи вътре вандали. С мисията да ги спаси се заема Кристияна Брънзалова.

Кристияна Брънзалова – студентка по архитектура в Милано: "Сега сме решили да се концентрираме в покрива на старото училище, което е зад мен. Той наистина е в доста лошо състояние, водата е влезнала вътре в сградата, нарушила е дървената конструкция на пода и вече и тя е абсолютно, абсолютно разрушена и целта ни беше да съберем пари, за да оправим покрива."

Кристияна завършва магистърската си степен в Политехническия университет в Милано, а дипломната ѝ работа е посветена на училището в Хвойна. Казва, че е силно свързана със селото и училищната сграда, където са работили дядо ѝ и баща ѝ. Ентусиазмът ѝ увлича и други хора.

Мартина Андонова – художник в Милано: "За мен е много голямо удоволствие, нали училището е толкова важно нещо и за бъдещето на децата, на цялата общност, която е тука в Хвойна. Нямаше как да откажа, когато тя ми предложи."

Художничката предложи своите илюстрации в помощ на благотворителната кауза и през целия ден водеше арт-ателие за децата. А тази вечер, както и снощи, има фолклорен концерт.

Кристияна Брънзалова: "Това ми беше целта наистина – да оживим и селото, и училището."

Училищната сграда наистина може да заживее нов живот, като се превърне например в обучителен център, смятат от кметството в Хвойна.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info