Даряваме стари дрехи в специални контейнери на БЧК | milostiv.org 
Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Даряваме стари дрехи в специални контейнери на БЧК

Author: plovdiv.topnovini.bg/ | 02.03.2016

Даряваме стари дрехи в специални контейнери на БЧК Пловдивчани вече могат да даряват дрехи в специални контейнери. Те са част от мащабната национална кампания за популяризиране на система за ефикасно и ефективно събиране и оползотворяване на дрехи и текстилни продукти от населението. Те се намират на територията на сградите на БЧК - ул. ”Изток” №. 48 и ул. “Кракра” №6.

Контейнерите са предназначени за събиране на текстил като това могат да бъдат дрехи, хавлии, завеси, чанти, колани... Необходимо е те да бъдат почистени и пакетирани в добре затворени чанти. Екологичната програма се реализира за пръв път в България, благодарение на Областния съвет на Български Червен кръст - Пловдив, в партньорство с частна фирма, съобщи Надя Танева, директор на ”Социално подпомагане” в Пловдив.

На територията на града за една година ще бъдат поставени общо 100 контейнера, а в цялата страна те ще са около 1000. Контейнерите ще могат да бъдат намерени на територията на общински учреждения, училища, университети и супермаркети, разясни ръководителят на проекта от страна на частната фирма Антон Гичев.

Капацитетът на един контейнер е около 300кг. В специално съоръжение ще се извършва сортиране. От частта, която е годна за употреба, ще бъде създаден кризисен резерв. В случай на бедствия ще се извършва целево даряване на дрехи на хората в нужда - сортирани по материи, големина и сезони.

Текстилните продукти, които не могат да бъдат оползотворени, ще бъдат рециклирани или ще бъдат извозвани до страни, които не могат да си позволят дрехи.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info