Ученици помагат на свой приятел да събере живота си | milostiv.org 
Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Ученици помагат на свой приятел да събере живота си

Author: Нова телевизия | 19.02.2018

Ученици помагат на свой приятел да събере живота сиС благотворителен концерт ученици от няколко училища в Пловдив искат да съберат пари за своя приятел и съученик Васил Георгиев от Асеновград, който в края на миналата година изгуби дома си след пожар.

Трагедията сполетяла семейството, докато вечеряло на първия етаж в къщата. Огънят тръгнал от късо съединение в една от стаите на втория етаж.

„Оттук тръгва пожарът. Възпламенява се този контакт и запалва холовия, ъгловия диван, който е тук и оттам веднага всичко е изкуствена материя и огънят се разраства за минути”,
обяснява Ценко Симеонов.

„По най-бързия начин се опитахме да излезем, да вземем каквото можем, но огънят стана прекалено силен и не се върнахме повече”, разказва Васил Георгиев.

Къщата е гредоред и пламъците бързо обхванали цялата сграда.

„Нито дрехи, нито пари, нито документи, компютри, телевизори, всичко изгоря”
, разказва Ценко Симеонов.

Така Ценко, 80-годишната му майка и племенникът му Васко останали на улицата без никакви вещи. Пожарът изпепелил и цигулките на момчето, което учи в Музикалното училище в Пловдив.

„Изгоряха две от цигулките, на които свиря. Учебниците ми изгоряха, нотите ми- половината бяха унищожени, освен тези, които бяха в калъфа ми. Стаята ми беше напълно разрушена”,
разказва Васил Георгиев.

Кметът на Асеновград настанил бедстващата фамилия в общинско жилище, а местният парламент отпуснал 2 000 лева за обзавеждането му. В него обаче могат да останат до края на ноември.

„Със заповед на кмета те са настанени за една година, една календарна година. Ако не се справят със собственото си жилище, договорът може да бъде удължен с още една календарна година”, обясни Величка Стойчева, директор дирекция „Хуманитарни дейности”, община Асеновград.

„Къщата трябва да се бутне до първия етаж – приземния и да се изгради на ново, като общо сумата според специалисти ще бъде около 60 000 лева за това да бъде изградена”,
обясни Ценко Симеонов.

Сума, която е непосилна за фамилията. Затова съдбата на Васко се превръща в спасителна кауза за неговите приятели и съученици. За да има свой дом, те решават да съберат парите. Като организират благотворителен концерт.

„Ще има всякакви стилове музика за всеки един- народна, класическа, поп, джаз, рок. Парите ще бъдат събрани за построяването на нов дом за Васко”, заявява Галена Ганчева, ученичка в 11 клас.

„Надяваме се на повече концерти, на повече изяви да се случат, за да може да съберем повече средства, понеже една къща струва много, много пари, но и колкото да съберем поне е нещо, с което да го подпомогнем”,
коментира Елия Георгиева, ученичка в 11 клас.

В благородното им начинание се включили и единасейтокласниците от Френската и Математическата гимназия. Учителите също не останали безпричастни.

Благотворителният концерт на децата ще е на 23 февруари от 19 часа във Военния клуб в Пловдив, а цената на билета е 5 лева.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2019 milostiv.org