Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Благотворителната кампания „Пасхална радост“ подкрепи над 50 нуждаещи се

Author: diakoniamission.org | 01.05.2019

Благотворителната кампания „Пасхална радост“ подкрепи над 50 нуждаещи се На Велика събота завърши благотворителната кампания на фондация „Дякония и мисия“, която премина под надслов „Пасхална радост“.

Благодарение на отзивчивостта и любовта на десетки дарители над 50 нуждаещи се – бездомни, самотни и болни хора получиха радост в навечерието на Пасха!

На Велика събота топъл обяд и пакетирани храни, събрани по време на кампанията, получиха бездомни хора във Велико Търново и Горна Оряховица. Обядът във Велико Търново беше осигурен от редовния дарител в кампании за бездомни – Вики Тюфекчиева. Домакин на акцията по традиция беше сладкарница „Неделя“ (на пазара), а акцията беше организирана и координирана от Ярослав Матоуш, който от години се грижи за бездомни и самотни хора. В Горна Оряховица обядът за хората без дом беше в клуб „Вселена“, осигурен от собственика на заведението – Севдалин Кръстев.

Началото на благородното начинание да се зарадват бездомни и самотни хора беше поставено на 10 март 2019 г. Неделя Сиропустна и през Великия пост православни християни от Великотърновска епархия, а и от цялата страна се включиха в каузата да дарят храна на бездомни и самотни хора.

В общо шест пункта във Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец се събираха трайни хранителни продукти. Част от средствата за кампанията бяха набрани и чрез благотворителна разпродажба на картички, изработени от Диана Николова, координатор във Фондацията и доброволци. Енориите на два православни храма във Велико Търново – „Възкресение Христово“ и „Св. Троица“, и на храм „Св. три светители“ в Горна Оряховица, които бяха и пунктове за събиране на дарения, се включиха активно в начинанието, наред с десетки православни християни, настоящи и бивши възпитаници на Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, и дарители от София, Сливен, Габрово, Несебър, Горна Оряховица, които изпратиха хранителни продукти и дариха радост на бездомни и самотни хора в навечерието на Празника на празниците.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova