Чисти сърца подариха фотоизложба на манастир | milostiv.org 
Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Чисти сърца подариха фотоизложба на манастир

Author: www.smolyandnes.com | 06.07.2017

Чисти сърца подариха фотоизложба на манастир Младежкият православен център „Чисти сърца“ към катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“ – Смолян, подари на манастира „Св. св. Козма и Дамян“ край гр. Куклен фотоизложба, фиксирала развитието на това духовно средище през последните 7 години. Идеята за нея дошла спонтанно, разбирайки, че към манастира е изградена просторна зала за неделно училище и духовни срещи. След пълното й завършване в нея ще бъде разположена и фотоизложбата. В 260 снимки тя показва моменти от 2010 г. , когато е било първото поклонническо пътуване на „Чисти сърца“ до Кукленския манастир, досега. Разликата е огромна.

На мястото на тревясал двор е оформено впечатляващо пространство за отдих и радост на посетителите, за игра на деца, отсядащи на духовен лагер в манастира. Издигнат е красив параклис „Покров Богородичен“, старата църква е освежена. Стаите за настаняване са нови, чисти, навсякъде в манастира е подредено и красиво. Фотоизложбата е придружена с впечатления и кратки репортажи на деца от „Чисти сърца“, които трогват с чистота на мисленето и свежа наблюдателност.
За голяма радост изложбата бе подредена по време на духовния лагер /първа свяна/ на деца от пловдивското училище „Константин Кирил Философ“ – част от талантливите малки артисти, които представиха невероятен Великденски концерт по библейски сюжети в Драматичния театър „Николай Масалитинов“. Лагерът за тях и за другите деца от следващите смени, участвали в спектакъла, е подарък от Пловдивска света митрополия.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info