Да помогнем на Дани! | milostiv.org 
Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Да помогнем на Дани!

Author: DMS | 05.09.2017

Да помогнем на Дани!Даниел Димитров Иванов (Дани) от гр. Хасково е на 11 години и страда от прогресивна Мускулна дистрофия тип Дюшен. До 7-годишната си възраст той беше едно активно, безгрижно и весело момче. Неочакваната смърт на баща му от инфаркт през 2013 г. отключи тежкото заболяване и задълбочи трагедията в семейството.

Диагностицирането в Националната генетична лаборатория в София доказа диагнозата през м.12.2013г. и оттогава напредването на болестта ежегодно се следи от екип лекари в УМБАЛ „Алексадровска“.

От 2013 г. на Дaни се провеждат редица рехабилитации и той се опитва да се бори с прогресиращото отслабване на всички мускули в тялото си, губи подвижността на ходилата и долните си крайници и от началото на 2017г. вече е с невъзможност да се обслужва и движи самостоятелно. Въпреки това с огромни усилия посещава училище и през 2017 завърши успешно четвърти клас в гр. Хасково. Единственото средство, с което успява да се придвижва сам в последните месеци е триколка, изработена специално за неговото състояние.

Перспективата в близките години е постепенно пълно обездвижване, сърдечна и дихателна недостатъчност с всички пагубни за организма последствия.

През м. май 2017 г. Дани беше прегледан от турския проф. Ердал Карайоз. Заедно със своя екип в реномираната болница „Лив Хоспитал-Истанбул“, проф. Карайоз използва иновативни методи за лечение със стволови клетки на мускулни дегенеративни заболявания, като резултатите са изключително обнадеждаващи и при заболяването на Дани – Мускулна дистрофия тип Дюшен.

Според турските специалисти деца като Дани имат шанс напредването на заболяването им да бъде овладяно и дори да се постигне осезаемо подобрение в състоянието им. Курсът на лечение изисква ежегодно по четири манипулации в рамките на 4-5 последователни месеца.

Курсът на лечение в рамките на една година е 32 000 USD. Ако организмът на Дани отговори положително, лечението ще продължи и в следващите години.

През м.Август 2017г. Център Фонда за Лечение на Деца отказа финансиране за спасяващото лечение. Дани има малка сестричка и майката отглежда двете си деца сама. За тежкото ежедневно обслужване на Дани помага възрастния му дядо до колкото му е възможно. През годините с финансови помощи от близки роднини и приятели майката е успявала да набавя средства за постоянните рехабилитации, логистика и обслужване на болното си дете.

Тъй като болестта бързо напредва, първата манипулация по лечението в Турция е насрочена за м. септември 2017 и майката ще използва средства, събрани до момента от съграждани с добри сърца чрез благотворителни кампании в гр.Хасково. За съжаление, за семейството и близките е непосилно набавянето на още 24000 USD за останалите три манипулации необходими до края на годината за първия курс на лечение.

Можем да помогнем на Дани с дарителски SMS с текст на латиница DMS DANI на номер 17 777

или чрез паричен превод като посетим сайта на DMS.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info