Актьор слезе от сцената, за да спаси зрител | milostiv.org 
Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Актьор слезе от сцената, за да спаси зрител

Author: bTV | 13.12.2016

Актьор слезе от сцената, за да спаси зрителАктьорът Дарин Ангелов от Народния театър спаси живота на зрител по време на представление. В разгара на постановката Ангелов забелязал, че на мъж от публиката му прилошава и веднага му оказал първа помощ. Светкавичната му реакция се оказала решаваща.

Всичко се случва в неделя, когато в Народния театър се играе "Дългият път на деня към нощта". В разгара на представлението Ангелов чул в публиката хриптене. Първоначално помислил, че някой е заспал. Започнал да оглежда зрителите и му се спрял върху 46-годишен мъж, който си глътнал езика. Актьорът измъкнал колана от панталоните си, за да му окаже помощ и така го спасил до идването на линейката.

„Не смятам, че съм извършил някакво геройство. Всеки ден някой някъде спасява някой и тъй като не са общественодостъпни тези личности и заради това не се чува за техните подвизи”, категоричен е Дарин Ангелов.

Как следиш публиката, докато си в роля? Актьорът и режисьор Мариус Куркински коментира: „Театърът е живо изкуство, в това е неговата сила и ние винаги сме нащрек. Не знам дали бих запазил подобно самообладание”.

Зрителите, които не са успели да изгледат представлението докрай, може да презаверят билетите си за 20 януари, когато то ще се играе отново. Пострадалият вече се възстановява вкъщи. Семейството му благодари за човешкото отношение. А Здравното министерство обяви, че ще награди Дарин Ангелов.

Вижте какво каза той пред репортера на bTV Новините Мария Савкова:

- Какво се случи в неделя вечерта?

Случи се така, че се наложи да помогнем на един човек в беда и... помогнахме. Не смятам,че чак такова внимание е необходимо да се обърне. Смятам, че всеки човек би реагирал по същият начин. Просто аз бях в точният момент, в точната ситуация попаднах аз и трябваше да реагираме и да спасим човека.

- По време на представлението всъщност вие си играете и се случва нещо необичайно?

Не мисля, че трябва да го коментирам, тъй като е дошъл един човек да изкара една приятна вечер с близки свои хора, до колкото разбрахме със съпругата му, и цялото това внимание, което в момента се обръща на цялата тази ситуация... все пак е една деликатна ситуация и не знам дали не му навлизаме прекалено много в личното пространство. Другото, което е, не смятам, че съм извършил някакво геройство. Всеки ден някой някъде спасява някой. Тъй като не са обществени личности тези хора за това не се чува за техните подвизи. По някакъв начин ние работим с хора и се случват подобни неща и реагирахме.

- Всъщност ние разбрахме за това от зрители, които са били там...

Да, ситуацията е такава, крайно емоционална и силно въздействаща и по някакъв начин сигурно хората са го споделили. Не знам... не трябваше да става чак толкова достояние на всички. Това е един деликатен момент, в които човек е изпаднал в беда и бяхме наблизо, а и трябва да ви кажа че половината от хората, които познавам в този театър биха реагирали по същия начин. Просто аз бях най-близо.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info