Младежи от Делфините ще дарят 15 000 лв. за болни деца | milostiv.org 
Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Младежи от Делфините ще дарят 15 000 лв. за болни деца

Author: Милостив | 15.01.2016

Младежи от Делфините ще дарят 15 000 лв. за болни децаКогато децата от малки се учат да бъдат добри, да мислят за другите и да помагат, бъдещето им изглежда светло.Днес ще ви зарадваме с една чудесна новина, породена от такива млади.

За осма поредна година младежи от "Делфините" – PTPI, започнаха усърдната работа по своята Коледна благотворителна кампания. Цели два месеца преди края на годината те изработиха ръчно невероятни картички. Тази година инициативата е изключително успешна, като с много труд и желание учениците успяха да съберат сумата от 15 006 лв., въпреки първоначалната им цел от десет хиляди.

Събраните средства ще бъдат дарени на болница "Света Марина", където ще се обзаведе стая за рехабилитация и физиотерапия за деца и младежи с двигателни и неврологични проблеми. В нито едно лечебно заведение във Варна няма такива кабинети, в които да се работи с деца. Достъпът до подобни процедури в града и региона е крайно ограничен, като 90% от децата над 7-годишна възраст нямат такъв.

В майсторенето и продаването на картички за кампанията се включиха не само "Делфините”, но и доброволки от чужбина, много познати и приятели. Произведенията бяха продавани не само във верига магазини във Варна, но и в Окръжния съд, 2 завода в Девня, както и извън България. През миналата година, младите дариха 12 700 лв. за закупуване на спирометър, сонди, храни за ентерално хранене и енергийни напитки за болните от муковисцидоза, както и 50 говорещи апарата за измерване на кръвно налягане на незрящи варненци. Организаторите благодарят на всички, които вярват в тях и ги подкрепят в традиционната им инициатива.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2019 milostiv.org