Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Деца с увреждания спортуваха благодарение на известна банка

Author: www.bcaf.bg | 09.11.2016

Деца с увреждания спортуваха благодарение на известна банкаЗа около 200 деца от седем града – София, Пловдив, Варна, Русе, Банско, Сливен и Плевен, тазгодишният октомври е месец за спорт и най-вече за общуване с конете. Това се случва благодарение на Програма „Спорт за по-добър живот на децата”, спонсорирана от TBI Bank ЕАД, координирана от Фондация BCause.

В програмата участваха: Фондация "Светът на Мария", София; Сдружение "Клуб по конен спорт Табора", Сливен, Сдружение "БАЛИЗ”, Плевен,; Сдружение "Спина бифида и хидроцефалия - България" (СБХБ), Варна, Сдружение „Еквилибриум“, Русе, Сдружение „Избор”, Банско, Сдружение "Паралелен свят" - Пловдив.

През изминалия месец седемте организации консултираха родителите и сформираха групите на децата с увреждания. Започнаха заниманията, които са най-разнообразни в различните градове: от зумба и пилатес, през конна езда и йога, до плуване и бягане. Целта е чрез спорта и движението децата да укрепват физически, да подобряват самочувствието си, да се развиват щастливи.

Още след първите занимания са видими ефектите, както разказва майката на 9-годишно дете с аутизъм от Плевен: „Наблюдавам усмивките на всички деца в нашата група, желанието, ентусиазмът. Виждам промяната в сина си по време на конната езда, положителната емоция струи от него, а желанието да бъде заедно с любимото си конче е наистина необяснимо силно. Очакваме всяка сряда с нетърпение, за нас „ходенето на кончета“ е не само очакване, а и стимул и награда, научихме се да договаряме. Научихме се да пазаруваме - вече знаем как да мерим морковчетата, които купуваме за кончето, на кантара в магазина без притеснения..... Терапията започва много преди да се качим на коня, децата се учат да са заедно, да се изчакват, да пътуват, да разговарят с хората около тях, да бъдат в контакт с природата. Изключително съм благодарна за възможността да бъдем част от тези дейност и наистина се надявам да се намери начин, за да продължават целогодишно.“


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova