Доброволци издигат духовно-просветен център в Кърджали | milostiv.org 
Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Доброволци издигат духовно-просветен център в Кърджали

Author: dveri.bg | 25.09.2015

Доброволци издигат духовно-просветен център в КърджалиДуховно-просветен център се изгражда с усилията на доброволци към средновековния манастир "Св. Йоан Предтеча" в Кърджали. През последните години манастирът се превърна в средище на християнски живот в града, като към него започна да работи неделно училище - днес то е сред най-големите в страната и се посещава от 120 деца на различна възраст. Именно по идея на възпитаниците на неделното училище започва изграждането на духовно-просветен център към манастира. Той е замислен като място, където родителите им да могат да се срещат и също да получават знания за православната вяра. Отец Николай Величков, който обгрижва манастира и води неделното училище, споделя за предаването "Денят започва" по БНТ, че началото е поставено на Гергьовден тази година и за толкова кратко време вярващи събират над 100 000 лева. "Всеки ден на строежа има десетки хора, които идват, интересуват се, желаят да помогнат с каквото могат. Това показва, че те желаят техните корени да бъдат запазени", твърди свещеникът.

Хората в Кърджали се надяват центърът да бъде готов до Рождество Христово. Предвижда се в него да се водят обучителни курсове, а беседи да изнасят известни православни богослови, духовници, между които и епископи, игумени на манастири и други просветители.

Доброволци споделят радостта си от участието си в това мисионерско дело. "Всичко това след време ще остане като спомен за идните поколения и ще можеш да кажеш: Да, аз участвах в целия този строеж, в цялата тази инициатива", твърди Величко Карабоюков. Според други, удовлетворението идва от това, че даваш нещо от себе си, без да търсиш друго в замяна. "Това в днешно време отсъства при хората и лично на мен много ми липсва", твърди Добромир Добриков.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2019 milostiv.org