Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Хиляди празнични пакети зарадваха хора в нужда

Author: БНТ | 10.04.2018

Хиляди празнични пакети зарадваха хора в нуждаХиляди празнични пакети зарадваха хора в нужда на Цветница. Благотворителната акция е на сдружение „Празнични герои“, което подкрепи домакинства в цяла България. Лица на кампанията са водещите на БНТ Даниел Михайлов и Юлия Наева.

В София те се срещнаха с възрастна жена, която от няколко години живее без вода в дома си.

Даниел и Юлия прекрачват прага на Светла Димитрова. На 81 години тя посреща още един празник повече с мисъл за основните си нужди и по-малко за богата трапеза. Днес Светла получава един от 5100 пакета с храна, които организацията „Празнични герои“ раздава из страната.

Светла Димитрова: "От фондацията са много мили, много отзивчиви и с желание да ми помогнат, за което сърдечно им благодаря на холидейци. За жеста, който правят за възрастните хора."

За Светла този жест е безценен. Но тя отдавна има проблем, който дарението не може да разреши. Домът, в който живее, отчасти е собственост на държавата. Друга част обаче се държи от акционери. Те решават да ѝ спрат водата.

Светла Димитрова: "Чувствам се много нещастна. Много унижения понесох от това, че ходя да се къпя при близки и приятели всяка седмица."

Даниел Михайлов - телевизионен водещ, БНТ: "Не е нормално... Европейска държава, 21-ви век, и да попадаме в такава среда и на такава ситуация."

Юлия Наева - телевизионен водещ, БНТ: "Мисля, че всеки от нас може с каквото е необходимо да направи добро на човек в нужда."

Този ентусиазъм искат да запалят у българите празничните герои. Светла обаче настоява и за вниманието на институциите. Казва, че не планира да напусне жилището си. И очаква тяхната реакция, за да заживее в нормални условия.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova