Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Дете, борещо се за живота си, издаде книга

Author: www.puls.bg | 15.04.2016

Дете, борещо се за живота си, издаде книгаИво Христов от Радомир, който страда от рядко заболяване, издаде книга с разкази - „Приятелите умират заедно“.

Преди почти година на Иво му предстоеше контролен преглед, от който се очакваше да стане ясно дали се нуждае от поредната операция. Борбата за неговия живот продължава, но той я прави по още един достоен за уважение начин – независимо от тежестта на заболяването си и крехките си плещи очевидно Иво носи душа на титан, защото той написа книга. Иво е само на 14 години.

Страда от неврофиброматоза тип 2. Характерното за това заболяване е, че то предразполага към образуване на множество тумори в централната нервна система. Въпреки че те са доброкачествени, се появяват на места, на които създават риск за живота.

Честотата на това заболяване е около един на 200 хил. души.

От февруари 2014 г, когато е поставена диагнозата до момента, Иво е претърпял четири операции – една в България и три в клиника в Хановер, Германия. Там са проведени и няколко контролни прегледа.

Лечението на момчето продължава със скъпоструващ медикамент, който трябва да се влива на всеки три седмици, като стойността на едно вливане е 1683 евро.

Голяма част от средствата за лечението на Иво са събрани с помощта на благотворителни кампании и подкрепата на много доброволци.

„Приятелите умират заедно“ на Иво Христов е сборник от страшни разкази. Тя е първата на книга на младия автор.

Това лечение на Иво ще продължи до юни, когато ще бъде осъществен поредният контролен преглед в Германия. Тогава ще се изясни какво е състоянието му и какъв следва да бъде ходът на лечението по-нататък.

На името на Иво има отворена дарителска банкова сметка. В ход е и кампания с дарителски есемеси. Повече информация може да намерите на фейсбук страницата на благотворителната кампания – Живот за Иво.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova