Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Цяла Стрелча дари кръв и спаси Панка

Author: Марица | 28.09.2016

Цяла Стрелча дари кръв и спаси Панка
С общи усилия жителите на Стрелча успяха да спасят съгражданката си Панка Николова. Жената страда от рядката болест синдром на Мошковиц, заради която се нуждаеше от солидно кръвопреливане. Благодарение на няколкото акции за даряване на кръв и набиране на средства, в момента Панка се възстановява в дома си след проведеното лечение в София.

За да изрази признателността си към всички, откликнали на призива за помощ, семейството на Панка изпрати благодарствено писмо до ръководството на община Стрелча. "Благодарим на хората от целия ни град, на цяла България, на всички онези, които се отзоваха да дарят от своята кръв за живота на нашата майка.

Вие всички проявихте благородство, като доказахте, че дарителството е достойна кауза за всеки истински човек", се казва в писмото, подписано от Кунка, Нина, Цветелина и татко Димитър. Роднините благодарят и на лекарите, обединили усилия за спасяването на жената.

Инициативи за помощ на 52-годишната жена се провеждаха почти през цялото лято в Стрелча. На призива за даряване на кръв откликнаха над 50 души. Десетки дариха средства за покриване на разходите по лечението . Еднократна финансова помощ от 420 лв. отпусна и Общината.

Както "Пазарджишка Марица" писа, заболяването на Панка Николова може да завърши фатално, ако не се лекува своевременно. За пълното възстановяване на човек, поразен от този синдром, е нужно преливане на около 400 литра кръв.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova