Деца от Пловдив помогнаха на детето-чудо Лиляна Георгиева | milostiv.org 
Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Деца от Пловдив помогнаха на детето-чудо Лиляна Георгиева

Author: www.viasport.bg | 29.06.2017

Деца от Пловдив помогнаха на детето-чудо Лиляна Георгиева Ученици от Пловдив събраха и дариха над 240 лева на талантливата си съгражданка, лекоатлетката Лиляна Георгиева.

Това стана чрез инициативата "Цветни надежди", съвместен проект на Регионална Народна библиотека "Иван Вазов" и Община Пловдив. От месец март до юни деца от пети и шести клас на СУ "Патриарх Евтимий", с преподавател по изобразително изкуство Елица Гигова, изработиха стенни часовници и различни сувенири, с които направиха изложба в библиотеката.

Децата поеха инициативата да продават изработеното от тях и така успяха да съберат пари, които предоставиха на Георгиева.

С тях тя ще закупи спортен екип. Лили живее в дома за деца, лишени от родителски грижи "Княгиня Мария Луиза". Георгиева e наричана "детето-чудо". Tя е 16-годишна състезателка по лека атлетика и бяганията на 800, 1500, 3000 и 5000 метра. Ученичка е в спортното училище "Васил Левски" в Пловдив и тренира в клуб "Тракия".

Във визитката си Лиляна Георгиева има 20 държавни титли, 6 балкански и 13 национални рекорда. Под ръководството на треньорката си Радмила Станкович в момента се готви за световното първенство за юноши и девойки в Кения от 12 до 16 юли.

Срещата на децата с Лили беше вълнуваща и за двете страни. Фактът, че средствата са получени срещу изработени от тях произведения придава специален блясък на възпитателната страна на благородното дело.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2019 milostiv.org