Немска принцеса с български произход направи дарение в шуменска болница | milostiv.org 
Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Немска принцеса с български произход направи дарение в шуменска болница

Author: infoshumen.info | 31.07.2019

Немска принцеса с български произход направи дарение в шуменска болницаШуменската болница се обзаведе с 47 качествени легла, заедно с матраците и шкафчета към тях. Щедрото дарение е от д-р Теофана принцеса фон Саксен и беше огласено в понеделник. На удобството на многофункционалните леглата вече се радват най-вече пациенти в отделенията по ортопедия, хирургия и неврология. Това не е първо дарение на принцесата за България и с шуменското доставените легла в български болници стават 3 347.

При визитата си в понеделник принцесата посочи, че шуменската акция е 7 дни от живота й. Работила е за осигуряване на транспорта, товаренето и както при всяко друго дарение, винаги пристига на място и го посреща.Преди да посети МБАЛ-Шумен принцесата се срещна с кмета Любомир Христов, а той я е запознал с богатата история на региона. Принцесата подарила на градоначалника книга за нейния баща, а кметът й поднесъл витраж на Мадарския конник. Сътрудничеството с града ще продължи. "За първи път съм в Шумен, но тук намерих добри приятели, преди всичко хората са важни", коментира нейно височество. По думите й в България има много добри лекари, но за жалост имат много ниски заплати и това е национален проблем. Стремежът й е с даренията да облекчи положението на здравните заведения.

Принцеса Теофана е родена в България има руско-гръцки корен. Женена е за принц Херман фон Саксен, член на фамилията на последния саксонски владетел Фридрих Август III. Майка на 4 деца и човек с кауза за България.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info