Неподвижна жена има нужда от помощ в придвижването за хемодиализа | milostiv.org 
Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Неподвижна жена има нужда от помощ в придвижването за хемодиализа

16.08.2019

Неподвижна жена има нужда от помощ в придвижването за хемодиализа 35-годишната Цветелина Петрова от Варна се нуждае не от пари, а от труд. Тя е на хемодиализа от 13 години. Скоро чупи двата си крака и остава абсолютно неподвижна. А домът й прилича на спасителна площадка.

Цветелина няма голямо семейство. Живее с вуйчо си. Той я гледа и й помага. Когато него го няма, помощ получава от съседите.

До оздравяването й има път, но крачките за момента са невъзможни. Преди два месеца Цветелина чупи и двата си крака при падане в банята. Оттогава е на легло. „Имам само един телевизор и един телефон. Друго нямам”, споделя Цветелина.

Няма и избор. Без хемодиализа не може. Досега транспортът й е бил осигурен, но след като чупи краката си и не може да стои, се налага да използва частна линейка - три пъти в седмицата, като всеки път плаща по 70 лева. „От болницата ми предлагат линейка, но няма кой да ме качва и кой да ме сваля”, казва тя.

След като я качат на носилката, извеждат Цветелина през прозореца. Така била обездвижена и придвижването й било безболезнено. Така през ден Цветелина ходи на хемодиализа. Казали й, че дори да има донор, няма да издържи операция с пълна упойка. Затова тя знае, че ще е така доживот.

Уморила се е от обстоятелствата, не от живота. Преди две години, заради влага, с вуйчо й започнали ремонт. Набавили повечето материали, но закъсали с парите. А след това счупила краката си и така ремонтът и до днес не е завършен. Затова сега търсят хора, които могат да помогнат. С работа.

„За пари никога не съм се молила и няма да се моля. Доколкото можем с нашите средства, се справяме”, казва Цветелина.

Тя взима 140 лева пенсия - точно колкото струва транспортът за два дни хемодиализа. Другото покрива вуйчо й, който се занимава със строителство. Но няма време да строи у дома, защото парите при тях са нужни - заради живота...

„Може и да нямаме, но съм щастлива. Надявам се дори да се оправя и пак да мога да ходя. Само това ме натъжава. Надявам се да се изправя. Може пак с бастуна да съм, но поне да съм права. Искам да мога да седна”, казва Цвети.

Повече информация за Цветелина и как да ѝ се помогне - тук.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info