Наши сънародници в странство дариха на дома в Нови хан | milostiv.org 
Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Наши сънародници в странство дариха на дома в Нови хан

Author: Милостив | 15.01.2016

Наши сънародници в странство дариха на дома в Нови хан Домът за сираци „Св. Николай” на отец Йоан (Димитров) от Нови хан получи дарение. То е направено от „клирът" и православното изпълнение на Българската източноправославна с благословението на митрополит Йосиф и епископ Данаил Драговитийски, организирал събирането и изпращането на средствата.

С това дело се продължава хубавата традиция ежегодно да се събират и изпращат парични средства за този дом. Помага им обстоятелството, че цялата епархия добре познава живота и нуждите на населниците на този „световноизвестен дом на милосърдието“, както митрополитът го определя.

Няколко поклоннически групи от енорийските църкви в САЩ са го посетили и лично са се убедили, че е необходима постоянна и щедра подкрепа.

Отец Йоан (или както си го знаем у нас – отец Иван – б. р.) също им дава съответната информация за нуждите, предоставил им е видеофилми от ежедневието на дома (всъщност в двата дома - в Нови хан и в с. Якимово, Ломско), които в епархията се разпространяват по църковните общини и трогват вярващия народ в САЩ, Канада и Австралия под юрисдикцията на БПЦ. И тази година също са си разменили имейли, чрез които отец Йоан и синът му свещеник Григорий Димитров са ги уведомили, че за отопление през зимата са необходими за Нови хан и Якимово около 25 000 лв. Това съобщение било достатъчно за епархиотите да съберат 9500 щатски долара (малко над 17 000 лв.), които от името на викарния епископ Данаил, клира и миряните на задокеанската ни епархия митрополит Йосиф е предал на отец Йоан в Нови хан на Игнажден (за някои от енориите – Никулден по стар стил), 19 декември 2015 г.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2019 milostiv.org