Възрастна жена мизерства с дъщеря и внучка със 161 лв. | milostiv.org 
Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Възрастна жена мизерства с дъщеря и внучка със 161 лв.

Author: Милостив | 01.08.2017

Възрастна жена мизерства с дъщеря и внучка със 161 лв. Пенсионна възраст. Време, когато би трябвало човек да изживее спокойно старините си. На практика обаче за да съществува възрастният трябва да продължи да се труди неуморно, за да може да връзва двата края и да види светлина на следващия ден. Такъв е животът на много наши майки и бащи, баби и дядовци.

Такъв е животът и на баба Гена от Мадан, Монтана, която вече е на 86 години. За целия си 45-годишен трудов стаж, натрупан по полето, ѝ е определено да доизживее старините си с 161 лв. пенсия.

Дали успява? Не! От 3 години тя живее без ток и вода в порутената си къща. От пренасянето на вода от разстояние на половин километър е съвсем изтощена. Ходила е да моли за помощ кмета на селото, общинския съвет... обръщала се е за помощ към „Министерски съвет и Медии”, но напразно – никой не ѝ е откликнал.

При баба Гена живее и дъщеря й, която е безработна и с 9-годишно момиче. И двете имат приход от детските надбавки на момичето – 35 лв., което завърши 2-и клас с пълен отличен. Момичето умее да рисува, дори продава някои от своите произведения, за да помогне на баба си и майка си. А желанието й е да има таблет, защото съучениците й се подиграват за бедността, че тя няма таблет като тях...

За баба Гена доброволци са направи страница във фейсбук „Милост за живите”, в която описват страдалческия живот на възрастната жена с дъщеря й и внучката си. Там са качени и няколко снимки на нея и условията, в които живеят жените.

Трите жени се нуждаят от всичко, най-вече от хранителни продукти и от дрехи. Токът и водата също са от голяма необходимост на жените. За огрев през зимата не е предвидено нищо, поради липса на средства. Младата майка се нуждае от работа, за да може да се грижи за дъщеря си. Момичето предлага своите рисунки благотворително в помощ на майка си и баба си. Също и излишен или непотребен таблет, ако има някой, може да го подари на момичето, което няма.

Телефон за контакт с младата жена в къщата - 0884686300.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2019 milostiv.org