Мераклия иска за своя сметка да санира гимназията в Пещера | milostiv.org 
Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Мераклия иска за своя сметка да санира гимназията в Пещера

Author: pz.24info.bg | 26.07.2019

Мераклия иска за своя сметка да санира гимназията в ПещераВъзпитаник на Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии „Атанас Ченгелев“ в Пещера е пожелал да санира сградата на учебното заведение за своя сметка. Това съобщи председателят на Общинския съвет Петър Хамамджиев и поясни, че Иван Спасов е подал по електронна поща такова предложение до него като моли то да бъде внесено и разгледано още на следващата общинска сесия. И добавя, че е съгласен качеството на материалите, които ще се използват, да бъде одобрено от съветниците.

Спасов припомня, че преди години по същия начин е оборудвал спортна зала в бившата столова на въпросното училище и е регистрирал Боксов клуб „Свобода“ -Пещера. Желанието му е час по-скоро да се вземе решение, за да се използват летните месеци за строителните дейности.

Хамамджиев коментира, че предложението е само по електронна поща и ако Спасов има сериозни намерения, трябва да го внесе по установения ред - с подпис, с печат, с входящ номер. Хамамджиев е скептичен доколко гимназията има нужда от саниране, тъй като в нея имало около 80 ученици.

Доскоро сградата е била държавна, а още при прехвърлянето й миналата година на общината е била в доста лошо състояние. Гражданството в Пещера е разделено на две по въпроса за санирането на училището. На юнската сесия съветниците отхвърлиха предложението на кмета Николай Зайчев, който поиска 30 000 лева за изготвяне на проект, с който общината да кандидатства за финансиране пред програма „Региони в растеж“.

Не липсват и мнения, че не е оправдано да се поддържа огромна учебна база, предвидена за стотици деца, при условие че те сега са под 100 и с тенденция да намаляват. Председателят на ОбС смята, че гимназията трябва да се пренесе в сградата на СУ „Св. Климент Охридски“, защото позволява там да се пренесе и без друго утвърдената практика за съвместно функциониране на двете училища под един покрив.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2019 milostiv.org