Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Доброволци се включват в ежегодното почистване на националните паркове

Author: Offnews | 29.08.2016

Доброволци се включват в ежегодното почистване на националните парковеНачалото на традиционното ежегодно почистване на националните паркове, организирано от „За Земята”, започва oт днес, понеделник, 29-ти август в Национален парк Пирин.

"Ще атакуваме боклука на парк Пирин, като целта е да почистим основните туристически пътеки, да прекратим живота на бунищата покрай хижи и заслони и да оставим чисти и спретнати планини след нас по едни от най-натоварените маршрути", казват организаторите от "За Земята".

Доброволческата инициатива ще продължи цяла седмица и ще обхване периода 29-ти август – 6-ти септември. Първо ще се почисти хижа Безбог, а акцията ще завърши на хижа Пирин седмица по-късно. До този момент регистрирани са над 50 души от цялата страна, част от които ще участват през цялото време, а има и такива, които са само за няколко дни.

Желаещите ще могат да се включат по всяко време в почистването. "Съветваме участниците да си носят палатки, топли чували и топли дрехи, канче, от нас - ръкавици, чували за почистване и вкусна храна", казват от "За земята".

Засега очакваме хубаво време, но съветваме ентусиастите в чистенето да си подготвят и дъждобран, защото все пак сме в планината, а тя е непредвидима, съветват още организаторите.

Идеята на дългогодишната кампания за почистване е не само да почисти скрития под камъните и между клековете отпадък, но и да събуди едно по-отговорно отношение към планината и природата. Тази година за пръв път инициативата ще се подкрепи и от новосформираната инициатива „Умна раница“, които ще е част от поредното почистване в националните паркове на България.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova