Да помогнем на Мария за възстановяването й | milostiv.org 
Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Да помогнем на Мария за възстановяването й

Author: Диляна Петрова, dariknews | 18.08.2015

Да помогнем на Мария за възстановяването й Още 4000 лева са необходими за изплащането на импланти, поставени в гръбнака на 28-годишната Мария Древенлиева при животоспасяваща операция след тежка катастрофа в кв. „Кючук Париж“ през март тази година. Това каза пред Дарик председателят на фондация "Сан Марко М" Миглена Трайкова, която организира различни инициативи, за да подпомогне възстановяването на момичето.

В следствие на катастрофата е пречупен прешлен от гръбначния стълб на младото момиче и това е наложило поставянето на импланти на стойност 8000 лева. Семейството е подписало декларация, че ще изплати сумата на УМБАЛ "Св. Георги" в 14-дневен срок, но от март до момента не успява да я събере.

"С два благотворителни базара събрахме 4000 лева с двама основни дарители, но остават още толкова", обясни Миглена Трайкова.

По думите й, семейството изнемогва финансово, тъй като майката на Мария е съкратена в деня на пътния инцидент, брат й работи като охранител, а освен основната си работа, бащата й взима смени в баничарница, за да изкара допълнителни 20 лева на ден.

От друга страна, нито една банка не отпуска кредит на семейството, което дори не може да си позволи да плаща сметките си за ток, тъй като заплатата на бащата е едва 300 лева.

Миглена Трайкова отбеляза, че младото момиче вече прави по 3-4 крачки до банята, които допреди 3 месеца не е успявала да направи, но като цяло все още е прикована към леглото. По думите й, лекарите смятат, че при постоянна рехабилитация, Мария има шанс за пълно възстановяване.

„Ако заради липса на средства, тя остане без раздвижване дори за седмица, се връщаме много назад в процеса на възстановяване“, обясни председателят на фондацията.

Вече се случва специалният клингеров дюшек, който предпазва тялото на Мария от поява на рани, заради продължителното залежаване, да бъде изключван, именно заради непосилните за семейството сметки за ток.

Дарителската сметка, на която може да помогнете за оздравяването на Мария е :

BIC CODE: BUINBGSF
IBAN: BG65BUIN95611000455399
Мария Васева Древенлиева


Още информация за Мария - тук, тук

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info