Семейство от Германия подари дрехи за деца от шест села | milostiv.org 
Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Семейство от Германия подари дрехи за деца от шест села

Author: БНТ | 08.05.2018

Семейство от Германия подари дрехи за деца от шест селаСемейство от Германия подари дрехи за децата от шест села в общините Долна Митрополия и Оряхово. Даренията са събрани от германска благотворителна организация по идея на германска лекарка, чиито корени са от плевенското село Крушовене.

Д-р Анита Шойн, съпругът ѝ и децата им докараха пълен бус с дрехи за детската градина и училището в село Крушовене. Изборът на селото не е случаен – в Крушовене е роден бащата на Анита, който емигрирал в Германия и дълги години е работил като лекар. Самата Анита е родена и израснала в Германия, но като дете всяко лято идвала в селото при баба си и дядо си. От тях научила български, а сега решила да помогне на своите земляци.

д-р Анита Шойн, лекар: "Ние в Германия сме много богата държава и виждаме тука в България какво е. И искаме да помогнем на тези, които са по-бедни. И да се радват. Защото ние имаме много и имаме възможност да го донесем."

Близо 80 деца от шест села ще получат дрехи, тъй като в училището има ученици и от няколко близки населени места, а детската градина е с допълнителна група от друго село. Това не е първото дарение на фамилията на немската лекарка. Преди години баща й подарил на селото линейка и домакински уреди.

Ваньо Транков, кмет на Крушовене: "Това дарение е много скъпо за нас, тъй като повечето деца от училище „Климент Охридски" са социално слаби дечица. И това е един много голям плюс за децата от село Крушовене и за децата от околните села, които учат в селото."

Гостите обещаха да донесат и още дарения – играчки, обувки и учебни помагала.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2019 milostiv.org