Социален център ще интегрира деца с увреждания във Варна | milostiv.org 
Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Социален център ще интегрира деца с увреждания във Варна

Author: БНТ | 04.11.2016

Социален център ще интегрира деца с увреждания във ВарнаДнес във варненския квартал Чайка отвори врати Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания. Проектът е реализиран след спечелен конкурс за държавно финансиране от Агенция за социално развитие “Вижън”, която вече две десетилетия работи с хора с увреждания във Варна.

Новият център за социална рехабилитация и интеграция на деца с увреждания е разположен в близост до детски кът и паркове. Според специалистите мястото е важно за естествената интеграция на децата с увреждания – чрез игри и забавления с връстниците им.

Жанета Георгиева – председател на Агенция “Вижън”: Районът просто е такъв, че е пълен с деца, така че аз ще бъда много щастлива ако те наистина си позволяват да влязат тук и не се притесняват от децата с увреждания, които са тук. Много се надявам родителите им да разрешават да са тук с другите деца, защото няма какво да се лъжем отношението в България към тези деца е изключително отрицателно все още.

Теодора Тодорова – майка: Мисля, че това е правилния начин, един от начините да се интегрират деца с подобни проблеми. Въпрос за моето дете също би било полезно. То трябва трябва да има контакт с такива деца, защото те съществуват. Те са деца като моето дете.

Центърът ще работи с деца от 3 до 18-годишна възраст. На тяхно разположение ще бъдат психотерапевт, логопед и ерготерапевт.

Бояна Лазарова, ерготерапевт: Ерготерапията всъщност помага за изграждане на нови умения на детето. За постигане на по-голяма независимост на детето. Тоест то да се справя само в една обичайна среда.

Предвидени са занимания по арт и трудова терапия, обучение по музика и танци.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2019 milostiv.org