"Спаси цвете, подари живот" | milostiv.org 
Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

"Спаси цвете, подари живот"

02.09.2015

"Спаси цвете, подари живот"Мариана и Радослав са заедно от 4 години и половина, от десет дни са семейство Бакалови. Както вече много двойки у нас и по света, те решават да сключат граждански брак, след като са станали родители.

Преди една година, на Голяма Богородица кръщават сина си Крум. Гостите на кръщенето им подаряват много красиви букети, които разбира се за два дни изсъхват. "Тогава се запитах на кого е нужна цялата тази суета. Цветя се поднасят от уважение към жената и майката, за да я зарадват, но те те радват за мига, после увяхват – разказа ни Мариана. - Дълго мислих над това. Един ден моя приятелка сподели, че има нужда от 1000 лв. за животоспасяваща операция. Тогава, както се казва, "обърнах цветята в пари". Оказа, че стойността на цветята, които се подаряват на една сватба, може да спаси живот.“

Така се ражда идеята "Спаси цвете, подари живот".

Този август Мариана и Радослав решават да вдигнат сватба. Всичко в празничния ден е свързано с българските традиции – поканите, роклята... освен едно – младоженците посвещават празника си на едно непознато болно момченце. Те отправят покана към своите гости да дарят парите, които иначе биха дали за цветя, на Кристиян Панайотов, който е с диагноза Детска церебрална парализа. Детето избират от сайта DMSbg.com. Поставят кутия за дарения в ресторанта и така гостите им даряват 590 лева. Парите вече са преведени по сметка на ФПББ и скоро ще бъдат предадени на семейството на Кристиян.


Виж повече за Кристиян тук


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2019 milostiv.org