Надежда за малкия Валери | milostiv.org 
Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Надежда за малкия Валери

Author: Нова ТВ | 04.12.2015

Надежда за малкия ВалериДобра новина пристигна от съседна Турция! 2-годишният Валери успешно премина през първия си курс на химиотерапия. Стотици хиляди българи станаха съпричастни с историята на момченцето, страдащо от рядка форма на тумор в мозъка.

Буквално за броени часове хора от цяла България събраха огромната сума от над 300 хиляди лева и помогнаха Валери да замине на лечение в Турция. Всеки ден зрители ни питат какво е състоянието на детето към този момент.

През месец август тази година едно жизнено дете получава най-тежката диагноза - тумор с размери около 8 сантиметра. Изключително рядък и агресивен.

На 8-ми ноември сълзите на неговите родители стигнаха до домовете на стотици хиляди българи. А по-малко от 24 часа по-късно цялата сума за лечението на Валери вече е събрана.

След 10 дни Валери успешно приключва първия етап от лечението - с любимата си детска песничка. Спокойствието за родителите трае кратко. Само ден след изписването от болницата, Валери отново се връща там. Изследванията на кръвта му са показали опасно нисък хемоглобин. Детето е прието в болница и се налага да му прелеят кръв. Преливането е успешно и днес момченцето вече заспива без системи - в хотелската стая.

"Вече е зачервил бузки, вкъщи сме, храним се, носим маски непрекъснато, като сме около него. По-спокоен е. Лекарите изрично ни предупредиха, че понеже имунната му система е много слаба и не е желателно да пътуваме, така че до следващата химиотерапия ще сме тук", споделя майката Виделина.

А тя започва малко преди Коледа. Първата Коледа, която Валери ще прекара извън дома си - но заобиколен от любов - тази на семейството си и на цяла България. А борбата продължава и в утрешния ден. И в този след него. И ще продължи поне до другата Коледа.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2019 milostiv.org