Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Великденската книжка се продава благотворително в четири храма

Author: dveri.bg | 28.03.2017

Великденската книжка се продава благотворително в четири храмаВеликденската книжка (тук), издание на Двери, подкрепено от Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний, вече се разпространява до училища и неделни школи в цялата страна. То се осигурява безплатно за учениците в общообразователните и неделните училища, като се разпространява на едро и се доставя до учителите. В същото време книжката се търси и от хора, чийто деца са извън системата на образованието или не е достигнала до техните учители. Затова от тази седмица книжката ще може да се закупи на дребно на цена 2 лв. в два столични храма – „Покров Богородичен“ (зад хотел Родина) и „Рождество Христово“ (кв. Младост – 3), един варненски – църковната книжарница при храм „Св. Архангел Михаил“ (на ул. „27 юли“) и храм "Св. Иван Рилски" в Бургас. Приходите от продажбата на книжките ще бъдат използвани за неделните училища към храмовете и за дейностите на Духовно-просветния център, който функционира към варненската църква.

Екипът на Двери благодари на митрополитските просветни центрове в София, Благоевград, Стара Загора, Русе, Ловеч, Видин, както и на Общинските детски комплекси във Варна и Бургас, за съдействието в разпространяването на Великденските книжки, за да могат те навреме да достигнат до повече деца.

Някои ученици, като тези от столичното училище „Джани Родари“, вече си сглобиха Великденските книжки и са подготвени за посрещането на Възкресение Христово. Благодарим и на тяхната учителка Велина Андонова, за помощта и усърдието в работата:


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova