Младеж от Пещера върна намерено на Великден портмоне | milostiv.org 
Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Младеж от Пещера върна намерено на Великден портмоне

Author: в-к Марица | 20.04.2017

Младеж от Пещера върна намерено на Великден портмоне Вече три дни 31-годишният Вейсал Кърджалиев от Пещера обира овациите на съгражданите си заради една своя изключително благородна постъпка. Младият човек намери точно на Великден портфейл с 340 лева в него и без документи, по които да се ориентира на кого са. Той не се отказа и успя да ги върне на собственика им, който се оказа дете от съседния град Брацигово.

Сякаш съдбата го накарала на 16 април вечерта да излезе без колата си, иначе това рядко му се случвало. Както минавал по моста край „Хийт“, видял падналото портмоне. А то било много специфично – с лого на футболен отбор и лика на един от играчите в същия тим. Погледнал вътре, видял, че има много пари. И му станало тягостно – първата мисъл била, че някой човечец си е съсипал най-хубавия християнски празник. Застанал на моста и зачакал с надеждата някой да се върне и да си потърси изгубеното. Минали повече от 30 минути, никой не се появил, а завалял и силен дъжд, който принудил Вейсал да си тръгне.

Вкъщи продължил да мисли как да намери собственика. Споделил с близките си за находката. Те го посъветвали да пусне съобщение в местния сайт „Пещера инфо“. Младежът предположил, че малко от тях надничат в местни медии. Затова публикувал съобщението си във Фейсбук. Сдържано и без подробности за портмонето.
Така вчера го открили в дома му непознат мъж и синът му. Заявили, че са изгубили портфейл, казали точно кога, посочили предполагаемото място, описали го точно с логото на отбора и името на футболиста от снимката. Разказали как се върнали да търсят парите, но валяло силно и не го намерили. Вероятно това е станало минути, след като Кърджалиев си е тръгнал от моста.

Оказало се, че хората са от Брацигово. Били тръгнали да купуват обувки на момчето от пещерските фирми, но се върнали с празни ръце и разстроени. Радвали се, че портфейлът е попаднал при почтен човек. Почерпили младежа, поговорили и си тръгнали.

Вейсал също работи в един от обувните цехове. На въпроса дали 340 лева са много за него, казва, че не никого и никога не са му излишни. Но са чужди и е редно да се върнат.
Младият човек е доволен от постъпката си и си пожелава само едно – повече хора да постъпват така, ако попаднат в същата ситуация.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info