Болно момиченце мечтае за коледно чудо | milostiv.org 
Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Болно момиченце мечтае за коледно чудо

Author: Нова телевизия | 26.12.2016

Болно момиченце мечтае за коледно чудоВ началото на годината ви разказахме историята на малката Йоана. Може да си я припомните ТУК.

А сега - в края на 2016г. Йоана мечтае за коледно чудо. 6-годишната Йоана Христова страда от злокачествен тумор в мозъка. За лечението ѝ е необходима огромна сума - само 6-месечните процедури по химиотерапия ще струват около 72 000 евро, а на 70 000 долара са оценени процедури със стволови клетки, които ще подпомогнат възстановяването на детето.

Синеоката красавица посреща най-светлия християнски празник в клиника в Турция, където вече година се бори за оздравяването си. От началото на 2016 г. Йоана претърпя четири тежки операции за отстраняването на злокачествения тумор. Най-тежка беше последната интервенция, която продължи около шест часа, а Йоанка се възстановява дълго от нея в реанимация. Оказало се, че туморът е изключително рядък и е малко познат дори в световен мащаб.

Лекарите са категорични, че ако лечението бъде продължено с химиотерапия и процедура със стволови клетки, детето има отлични шансове да спечели битката с рака.
„Много е трудно на Йоанка. Когато е в реанимация остава сама, без родителите си. Сега ще прекара Коледа и Нова година в болницата. Въпреки всичко се държи и е много борбена", разказа лелята на момиченцето Нина Нешева.

Историята на Йони трогна хиляди хора от цялата страна, а също и българи зад граница. Така бяха събрани средствата за първите операции. Сумата, която е необходима за продължаващото лечение обаче, е непосилна за семейството на детето, което отново апелира хората с добри сърца да подадат ръка на Йоанка.

„Искаме да се знае, че сметката, чрез която се събират средствата за лечението, е само за плащания към болницата. Даренията не могат да се използват за нищо друго! Ако бъде събрано повече от необходимото, единствената опция, която имаме, е да пренасочим средствата към друга дарителска сметка на нуждаещ се", обясни Нина Нешева, която качва всички документи за разходите в специално създадената Facebook страница „Да помогнем на Йоанка в тежката борба с рака".

Тя е решена да потърси за подкрепа и Фонда за лечение на деца в чужбина. „До този момент не сме се обръщали към него, защото нямахме време - всеки ден ни беше ценен и не можехме да чакаме да преминат всички процедури. Боя се обаче, че сега нямаме друг избор - необходимата сума наистина е огромна", каза лелята на детето.
Семейството на Йоана Христова благодари на всички, които им помагат и подкрепят в битката за живота на детето.

Дарителската сметка е:
BIC UNCRBGSF
BG57UNCR70001522551105
УниКредит Булбанк
Титуляр: Йоана Христова Христова

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2019 milostiv.org