Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Мирослав Андонов мечтае да стане добър счетоводител и да открие собствена счетоводна къща

| 16.03.2015Казвам се Мирослав Андонов ученик от 12 клас в ПГИ "Карл Маркс" - Смолян, спец. "Икономическа информация".

През учебната 2011-2012 г. загубих най-святото нещо в живота си - моята майчица , моята дясна ръка. Живота беше несправедлив към нея и към мен. След кратко боледуване си отиде един прекрасен за мен човек. Мама беше доказал се дипломиран експерт - счетоводител с много опит в счетоводната дейност. Тя ме научи да съм отговорен; спомогна за моята ранна професионална ориентация; научи ме да съм много опитен в изпълнението на професионалните ми задължения; да бъде общителен и да изказвам мнението си на място и аргументирано.

 Мама имаше една съкровена мечта, а тя беше да наследя нейната професия. Това ме мотивира да уча висше образование специалност "Счетоводство и контрол". Искам да осъществя моята и нейна мечта, с риск да се сблъскам с много трудности от финансово естество.

Факт е, че в ПГИ уча с голям интерес и лекота доста дисциплини - компютърно счетоводство, бюджетно счетоводство, счетоводство на предприятието и др. Това предполага, че няма да имам трудности в обучението ми във висшето учебно заведение.

Другата ми мечта е, след като завърша, да се докажа като добър счетоводител и да открия собствена счетоводна къща, в която да назнача безработния ми от години баща. Това ще спомогне да реализирам несбъдната мечта на милата ми майчица. Това ще ми донесе финансова стабилност и ще мога да се отблагодаря на баба и дядо, които в момента се грижат за мен. Искрено се надявам да създам семейство, на което да подсигуря един по- прекрасен от моя живот.

* * *

С този текст Мирослав Андонов кандидатства за стипендия в конкурса "Добротворчество" (milostiv.org/dobrotvorchestvo), категория Младежи в затруднено финансово положение, които искат да учат висше образование. Към мотивационното писмо изпрати документи, които удостоверяват, че наистина се нуждае от финансова помощ за образованието си.

Снимка: freeimages.com/profile/djshaw

Search

Categories

 1. All
 2. Good examples
 3. Contest Dedicated to Diakonial and Charitable Work
 4. Talk About Charity and Church Social Activities
 5. Charity in Bulgaria between 1878 and 1951
 6. Charity and Christianity
 7. Competition "Creating Good" 2015, Students category
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. How to claim benefits?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. "Creating good" 2018
 13. Competition Dorotvorchestvo 2019
 14. COVID-19
 15. Competition Dobrotvorchestvo 2020
 16. Конкурс "Добротворчество" 2022

Type

 1. All
 2. Selected
 3. Video

Articles & Video


Current Projects
Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova