Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Николай от гр. Алфатар: От малък обичам животните и искам да науча повече за тях

Author: Николай от гр. Алфатар | 20.08.2017Следният текст е мотивационно писмо, с което Николай от гр. Алфатар, заедно с допълнителни документи, кандидатства за стипендия в конкурса на Милостив - "Добротворчество" 2017. Целта на конкурса е да подпомага младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование. Всеки, който желае да помогне за следването на Николай, може да види как би могъл да го направи следния адрес - http://milostiv.org/text/758

През  тази  учебна  година  завърших средното  си  образование в ПГМЕТ-Плевен в гр.Плевен. Това че съм от Силистра, а завърших в Плевен е че исках специалност „Електрообзавеждане” а в нашия край нямаше. Живея с майка си и леля си, които дават всичко възможно да изпълняват моите желания. Баща ми почина, когато  бях четвърти клас. Той също е завършил тази специалност. Това че изпълниха моето желание аз го доказах като станах стипендиант на ЧЕЗ за 2017 година. Бях приет в Минногеоложкия университет, затова че се класирах на първо място за стипендиант. Кандидатствах и в Тракийския университет в Стара Загора за специалност Ветеринарна медицина с оценка от матура по биология. Бях приет и там. Избрах Ветеринарна медицина, защото тя ми е другата слабост.   От малък обичам животните и искам да науча повече за тях.

Дядо ми и леля ми са ветеринарни доктори. Дядо ми също почина, но с леля ходя постоянно по фермите. Искам да продължа занаята на рода ни, а няма как да стане ако не завърша висше образование. Леля ми работи като частно практикуваш лекар на цялата община в гр.Алфатар. Има ветеринарна клиника, която е една за цялата община. Искам като завърша ветеринарна медицина да продължа и развия това което те са изградили като база и авторитет. Смятам че в този университет ще получа това за което съм мечтал.

Интересът и желанието  ми  да  кандидатствам  за  тази  стипендия  е  да  се  подпомогна  за  закупуване  на  учебници. Искам и с това мое желание да зарадвам всички и да докажа че мога и аз да им се отблагодаря макар и с  малко.

Благодаря Ви предварително.

Снимка: http://www.freeimages.com/photographer/michpowell-38271

Search

Categories

 1. All
 2. Good examples
 3. Contest Dedicated to Diakonial and Charitable Work
 4. Talk About Charity and Church Social Activities
 5. Charity in Bulgaria between 1878 and 1951
 6. Charity and Christianity
 7. Competition "Creating Good" 2015, Students category
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. How to claim benefits?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. "Creating good" 2018
 13. Competition Dorotvorchestvo 2019
 14. COVID-19
 15. Competition Dobrotvorchestvo 2020
 16. Конкурс "Добротворчество" 2022

Type

 1. All
 2. Selected
 3. Video

Articles & Video


Current Projects
Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova