Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Добротворчество - Елизабет: Желая да се занимавам с преводаческа дейност и по този начин да съм полезна някому

| 16.08.2020Следният текст е мотивационно писмо на Елизабет, с  което кандидатства за стипендия в конкурса на Милостив - "Добротворчество" 2020. Освен мотивационното писмо ни бяха предоставени и документи, доказващи, че има нужда от финансова подкрепа за обучението си. Целта на конкурса е да подпомага младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование. Всеки, който желае да помогне за следването на някой от младежите, може да види как би могъл да го направи от секция Дарители на следния адрес - https://milostiv.org/dobrotvorchestvo-2020

Здравейте. Аз съм Елизабет и никога не съм очаквала, че на тази възраст, в която имам нужда от насока и родителски съвет ще изрека думите "аз съм сирак". Израснах в малък град без приятели, без някой, на който мога да се доверя. Родителите ми бяха най-голямата опора, споделях единствено на тях, знаех, че винаги мога да потърся съвет от тях. За съжаление баща ми почина внезапно когато бях на 12. Майка ми едва се справяше с разходите след това. Подкрепяхме се една друга, докато не дойде 31 декември 2019. Дни след като навърших 18 и тя се спомина също толкова неочаквано, едва навършила 48.

Тази година завърших средното си образование с успех 5.90 в град Белоградчик. Съвсем скоро ми предстои да се запозная отблизо с португалската филология в СУ "Св. Климент Охридски". За мен решението да уча във ВУЗ не дойде спонтанно, знаех че е нещо, което трябва да се случи, защото според мен образованието е едно отнай-значимите неща в живота на един човек. То ни отваря много врати, помага ни да постигнем целите си, разширява мирогледа и отваря съзнанието.

Приеха ме португалска филология и избрах да уча точно това, защото мисля, че това е много добра възможност за мен, която веднага грабнах. Винаги съм се интересувала от езика и културата на различните народи. Според мен владеенето на чужди езици е богатство не само защото прави общуването с различни групи от хора по-пълноценно, а и защото знаейки няколко езика ти си способен да достигнеш до повече от тези, които го говорят, както и да намериш много допирни точки с тях.

Като завърша бих искала да се занимавам с преводаческа дейност, тъй като по този начин ще знам че съм полезна някому и тогава работата няма да е просто досадно задължение за мен.

Образованието, което ще получа в университета ще ми помогне да бъда по-уверена в себе си, ще ме научи на много неща, които ще ми бъдат от полза, неща, които в обикновеното ми ежедневие не бих научила. 

В момента работя, тъй като нямам близки, способни да ме издържат, но не мисля че в големия град бих се справила толкова лесно с разходите, така че се надявам да получа стипендията, защото съм сигурна, че тя ще сбъдне поне една моя мечта.

Снимка: https://pixabay.com/illustrations/learn-school-language-teaching-2001847/

Search

Categories

 1. All
 2. Good examples
 3. Contest Dedicated to Diakonial and Charitable Work
 4. Talk About Charity and Church Social Activities
 5. Charity in Bulgaria between 1878 and 1951
 6. Charity and Christianity
 7. Competition "Creating Good" 2015, Students category
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. How to claim benefits?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. "Creating good" 2018
 13. Competition Dorotvorchestvo 2019
 14. COVID-19
 15. Competition Dobrotvorchestvo 2020

Type

 1. All
 2. Selected
 3. Video

Articles & Video


Current Projects
Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova