Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Доброволци стават ментори на деца от домовете

09.02.2014

Доброволци стават ментори на деца от домоветеЧрез изграждане на индивидуален подход към всяко дете, те успяват да накарат децата да се чувстват значими и обичани
Доброволци посещават домове за деца, лишени от родителска грижа. Участниците в инициативата "Стани ментор на дете от дом" помагат на подрастващите с уроците, съветват ги и ги подкрепят. Чрез изграждане на индивидуален подход към всяко дете, доброволците успяват да накарат децата да се чувстват значими и обичани.

Бойко е прекарал последните 10 години от живота си в дома "Асен Златаров" в София. Не се гордее с миналото си, но настоящето е различно – заради хората, които са повярвали в него. От близо две години той работи с ментори, които го насърчават, мотивират го да ходи на училище, да спазва обещанията си и да полага усилия, за да се реализира в живота.

В продължение на две години Анелия и Елена посещават дома в Надежда всеки ден след работа. Всяка от тях се занимава с определено дете. Помагат на останалите с уроците, а в късния следобед провеждат ИТ курс в института. Когато обърнеш внимание на едно дете, то се променя към по-добро. Когато види твоята обич и подкрепа, то започва да се държи по-добре, споделят двете дами.

Липсата на индивидуален подход е основния проблем при отглеждането на децата в домовете. Именно затова промяната у децата, с които доброволците се занимават индивидуално, е огромна. Менторът се превръща в ролеви модел, някой, на когото детето е мотивирано да подражава и да следва положителния пример.

Бойко е щастлив, че доброволците са около него, защото с тях той вижда бъдещето си в много по-добра переспектива. Според него именно това, че има хора, които да го насърчават, ще му помогне да се реализира в живота.

Бъдещите планове на Бойко са да завърши и да започне работа. Обещава, че някой ден ще намери начин да върне жеста на своите ментори, като самият той подаде ръка на човек в нужда.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova