Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Как да помогнем на благородни каузи срещу символична сума

20.02.2014

Как да помогнем на благородни каузи срещу символична сумаАко повече хора дарят дори само 5 лева на месец - може да се подпомогнат десетки благородни инициативи. Какво е да осиновиш кауза и колко живота можем да променим със символичната сума – репортаж на Деница Суруджийска.

Изграждане на обучителен център за деца в Родопите, помощ за самотни възрастни хора, грижи за изчезващите лешояди. Това са само част от десетките каузи, които можем да подкрепим като превеждаме дори малки суми от заплатата си всеки месец.

Така можем да помогнем и на децата от социалния дом „Славейков” в София. Вместо зад стените на дома, откриваме двайсетина от тях в апартамент в кв. „Илинден”. Това е техният клуб. Дошли са тук за да си напишат домашните, да рисуват, да учат английски, да танцуват и да готвят.

„Децата започнаха да се справят много по-добре в училище, станаха по-уверени, по-щастливи, имат хора с които могат да споделят. По-свободно говорят за чувствата си”, обяснява Богдана Манова от Фондация „Дечица”.

Богдана работи заедно с психолози, логопеди и различни учители. С всяко от децата индивидуално се занимават и доброволци като Веси и Диляна.

„Виждам разлика в детето, с което аз се занимавам. С него съм от миналия юли. В началото беше много по-неспокоен и палав. Докато в момента забелязвам, че повече се вслушва в думите ми, присъствието ми му действа успокояващо и определено има положителни резултати”, обясянва Диляна.

Децата и доброволците изработват заедно рисунки, мартеници, бижута и различни сувенири. Със събраните средства малките майстори ходят на море или на ски.

Каузата разчита основно на дарения и вече се подкрепя от десетки хора. Част от тях – като Ади и колегите й например организират за децата от дома различни забавления.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info