Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Майка на 3 деца се нуждае от кръв след усложнения при раждане

26.02.2014

Майка на 3 деца се нуждае от кръв след усложнения при раждане След апел в социалната мрежа във Фейсбук кръводарители от цялата страна се стекоха да помогнат на родилка, която се бори за живота си вече няколко дни. Съгражданите й от Ямбол също се солидаризираха в борбата й за живот.

37-годишната родилка Юлия претърпя четвърта поред операция в Бургаската болница „Дева Мария”. След раждането на третото й дете се отключва синдром, при който кръвта спира да се съсирва.

„Случва се при тежки раждания, този синдром се развива и при тежки карциноми”, обясни гинекологът д-р Георги Хубчев.

След апел в социалните мрежи желаещите да дарят кръв в Бургас чакат на опашка. Само до ранния следобед във вторник дарителите бяха 45.

„За да се получат обаче тези кръвни съставки, кръвта трябва да бъде обработена до определен период от време, да кажем до 18-тия час могат да се произведат продукти с фактори на съсирването”, подчерта директорът на Кръвния център в Бургас д-р Тодор Бояджиев.

Бебето Теодор се ражда с четири седмици преждевременно и още е в кувьоз. Дишането му се стабилизира. Бащата Галин в момента мисли за майката. Ако всичко върви по план, операциите трябва да продължат.

„Искам да призова всеки, който има желание и чувства в себе си необходимост да отиде в съответния кръвен център в града, да получи информация и да дари кръв, още повече, че тук в цялата Бургаска област са изчерпани количествата, всички резерви бяха обрани”, призовава съпругът на Юлия Галин Димитров.

В Ямбол, откъдето е родилката, хората също се мобилизираха да помагат. В ямболската детска градина „Слънце" познават добре Юлия, защото и двете й деца - Мадлен и Данаил, са техни възпитаници. „Тази сутрин един по един съм молила всеки от родителите да помогнат, ако могат”, сподели учителката на Даниел Нели Димитрова.

Майката на родилката благодари на всички за помощта. „Не съм очаквала такава съпричастност от цяла България, звънят ми хора, които не съм виждала от години да помогнат”, разказа майката на Юлия Мадлен Виранова. „Чакаме я да се върне, че три ангела я чакат вкъщи, три ангела, мъжа й и аз. Надежда имаме, но все пак страха е голям", призна майката.

Дарителската кампания се провежда във всички кръвни центрове в страната.

Кръвта, от която се нуждае Юлия, е от група А. Който желае да помогне трябва да се обади в кръвните центрове в Стара Загора(042/611444; 042/611415), Ямбол (046/682264), Бургас (056/894866; 056/810565) и Пловдив (032/904401) и да се запише с готовност за даряване на кръв при нужда.

Когато се обаждате задължително трябва да кажете, че желаете да дарите кръв за Юлия Карчева Виранова-Димитрова, град Бургас, МБАЛ „Дева Мария". При нужда от кръв, кръвните центрове ще се обадят на всички, изявили желание да дарят кръв.

За въпроси относно кръводаряването и дали сте подходящи кръводарители, молим обръщайте се към Петя Стефанова - главната медицинска сестра на МБАЛ „Дева Мария", която осъществява връзката с всички кръвни центрове в страната. Може да я търсите на тел: 0885/88 62 33.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova