Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Зов за помощ! Да помогнем на Ива

01.03.2014

Зов за помощ! Да помогнем на ИваВ началото на 2014 година Ива Денчева губи съзнание. Приета е в клиника по неврохирургия на ВМА. Проведената ангиография показва наличие на три мозъчни аневризми. За да бъдат затворени, трябва да се извърши ендоваскуларна терапия, консумативите за която не се поемат от НЗОК.

Чрез приятели Ива е успяла да събере средства за най-спешната операция по затваряне посредством платинени спирали на едната аневризма. За консумативите за следващите 2 операции са необходими 77 760 лева.

Можем да помогнем на Ива като изпратим SMS с текст на латиница DMS IVA на номер 17 777 или преведем пари на дарителската й банкова сметка:
Титуляр: Ива Георгиева Денчева
Банка: ОББ
IBAN: BG58 UBBS 8002 1013 3153 40
BIC: UBBSBGSF

“Казвам се Ива Денчева. На 41 съм. Имам 8-годишен син. С бащата на сина ми живеем разделени от 4 години. Работя като гримьор на свободна практика. В началото на месец януари тази година шоково разбрах след припадък и тежък кръвоизлив в мозъка, диагнозата установена след ангеография във ВМА. Ще цитирам д-р Лилов: Аневризъм – патологично разширение на кръвоносен съд, вследствие отслабване на съдовата стена, което може да доведе до смърт. Наложи се спешна операция, която мина успешно. Налагат се още две планови операции, които са на стойност 50 000 лева. Семейството и приятелите ми вложиха всичко при първата интервенция, и с това се изчерпаха възможностите.

Операцията изисква скъпи инструменти, които се произвеждат от няколко фирми в света, освен това самата интервенция е истинско чудо, чрез система от катетри се влиза в кръвоносния съд и се запълва разширението със специални спирали от платина. Всичко това спаси живота ми първият път, сега постепенно се възстановявам, но се налага да работя по-малко и да живея в щадящ режим, както казва лекуващият ми лекар Иван Тодоров. Това е причината да се обърна за помощ към организации, институции и хората, имащи възможност и добра воля да помогнат.Благодаря!
Хиляди благодарности за съдействието!”

За повече информация silnabulgaria.com

Picture: silnabulgaria.com

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova