Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Децата от „Чисти сърца” посетиха Дома за стари хора в с. Фатово

04.03.2014

Децата от „Чисти сърца” посетиха Дома за стари хора в с. ФатовоМного поводи и дни има през годината, в които хората се сещаме да си благодарим, но Сирни Заговезни (Пустовете) в Родопите е специален ден. Денят за прошка естествено се превръща и в ден за благодарност. На това приучваме и нашите деца от Младежкия православен център „Чисти сърца” към катедрален храм „Св. Висарион Смоленски” в Смолян. В навечерието на Заговезни група хористи и рецитатори от „Чисти сърца” и деца от Неделното училище „Св. Николай Чудотворец” от смолянския квартал Устово посетиха Дома за стари хора в с. Фатово, общ. Смолян, за да зарадват настанените тук със стихове, песни и прегръдка, да им изкажат благодарност, че много труд са полагали като млади и всеки е бил според силите си в полза на развитието на родния край. Да благодарят също и на медицинския и помощен екип на Дома с доскорошен ръководител Асен Каменов за непрекъснатите грижи към възрастните, които не бива да страдат, че са останали сами. Тук живеят 90 човека. Базата е от три сгради, подновени преди три години по европейски проект, спечелен от общ. Смолян. В този Дом за възрастни хора беше обявено създаването на Младежката доброволческа организация „Чисти сърца” на 21 ноември 2010 г. – в деня на Въведение Богородично, затова и децата идват тук с особен трепет.

Тъй като първият ден на Великия пост съвпада с 3 март – Националния ни празник, цялата концертна програма на децата носеше дух на родолюбие, вяра, доброта, благодарност. Възрастни в инвалидни колички, с бастуни, с различни здравословни неудобства тръпнеха от детския поздрав, радваха се, а по лицата на някои се стичаха сълзи. Получиха от децата почерпка, купена с „доброволчески левчета” – една чудесна инициатива на „Чисти сърца” всяко дете да отделя на месец по едно „доброволческо левче” от джобните си парички за благотворителни цели.

За да пътуват децата до Фатово и да гостуват на възрастните хора, да развиват различни благотворителни дейности изключителна подкрепа имат от добри хора, които подпомагат финансово доброволческите им идеи. От сърце благодарим на всички добри хора – анонимното смолянско семейство за периодичните му дарения, на Пресияна Костова, застраховала за тази година с лични средства всички деца и ръководители в „Чисти сърца”, на инж. Манол Люнчев и Никола Христов, осигурили допълнително осветление в Неделното училище на храма за работа на децата-художници и децата-журналисти, на сем. Альошеви, подкрепящо всички наши доброволчески инициативи, на дарителите, пуснали в Коледната ни касичка за децата инвалиди от Смолян 487.18 лв. Без помощта на милостиви и благородни хора много от идеите на децата да зарадват изпадналите в нужда не биха се осъществили. Затова на тръгване всички влязоха в параклиса „Св. Константин и Елена”, построен в двора на Дома за стари хора, и запалиха свещички за благодарност към Бога и за здраве на семействата си и дарителите ни.

Picture: dveri.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova