Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Да помогнем за лечението на очите на Криси

23.03.2014

Да помогнем за лечението на очите на КрисиБлагодарение на вас - дарителите, малкият Кристиян Кръстев от Русе проведе поредица от лечения в чужбина, като за последно, преди около осем месеца, Криси претърпя успешна операция на тазобедрените стави в болница Шпайзинг, Виена.

През 2014 на Криси му предстоят две манипулации - през юни трябва да премине през пореден курс на лечение на очите в Уфа, Русия, след което пък да бъдат свалени металните импланти, поставени миналата година във Виена. Общата необходима сума за двете интервенции е 16 000 лева.

Ето писмото на родителите на Криси:
„Уважаеми Дами и Господа,

Пишат Ви родителите на седемгодишния Кристиян Кръстев от гр. Русе, на когото всички Вие помогнахте преди година и половина да се съберат необходимите средства за операция на тазобедрените стави във Виена, поради луксацията им.

Изказваме Ви нашата огромна благодарност за милосърдието и съпричастието, които проявихте чрез участието си в организираната по радиа и интернет преса благотворителна кампания със съдействието на Български дарителски форум и Фондация „Помощ за благотворителността в България”.

Информираме Ви, че преди 8 месеца на Криси беше извършена успешна операция на тазобедрените стави във Виена. Операцията беше много тежка и продължителна, след нея Криси лежа 2 месеца в специално гипсово корито. Беше променен ъгълът на бедрените кости под ставите, самите стави бяха моделирани и им бяха поставени импланти - метални фиксатори, придържащи костите и ставите в определено положение. Тези импланти трябва да се махнат до година и половина след операцията, заради растежа на бедрените кости.

След това на Криси започна да му се извършва пет дни седмично специализирана рехабилитация и се учи да върви. Преди два месеца се наложи да я прекъсне, защото се разболя от тежка бронхопневмония и постъпи в болница за 2-3 седмици (беше на инжекции и системи). След това получи усложнение - синузит. Сега вече почти е оздравял и скоро ще започне отново физиотерапия.

За махането на имплантите през есента е нужна нова (по-лека и по-кратка) операция, но ние не можем сами да ги набавим без Вашата помощ.

Сърдечната ни молба към Вас, всички граждани в България и чужбина, е да помогнете отново на Криси за довършване на лечението и да му дадете шанс да проходи.

Много Ви благодарим!
Родителите на Кристиян“


Можем да помогнем на Криси като изпратим SMS с текст

DMS KRISI на номер 17 777


или преведем пари на дарителската му банкова сметка:
ПроКредит Банк (България) АД
Кристиян Ивайлов Кръстев
BIC: PRCBBGSF
BG28PRCB92301026892718 - лева
BG75PRCB92301426892712 - евро
BG67PRCB92301126892711 - долари

Вижте още репортаж по БНТ за Криси от октомври 2012г.

Picture: bnt.bg

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova