Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Фейсбук страница: Молитвена помощ за нуждаещи се

05.04.2014

Фейсбук страница: Молитвена помощ за нуждаещи сеЕнорийският православен свещеник отец Васил Василев при храм ''Св. Три Светители'' в гр. Шумен създаде Фейсбук страница ''Молитвена помощ за нуждаещи се''.

Идеята е нуждаещи се и вярващи хора да могат да напишат какъв проблем имат и отец Васил да се помоли за тях. Съобщението може да бъде видимо за всички или да бъде изпратено лично към свещеника.

Само няколко часа след стартирането на страницата, започнаха да се появяват първите съобщения с молба за молитва. Майка се моли за дъщеря си, която от седем години се надява да има детенце. Други хора призовават за молитвена помощ за тях самите, за техни близки и познати.

Ето какво пише отец Васил:
„Ако имаш нужда от молитва за твоето здраве /телесно и душевно/ или имаш нужда от нещо друго, което за момента ти липсва и то е добро, благочестиво и полезно за теб, и ближните ти, то се моли и ходи по църкви и манастири. Изпросвай молитвеното ходатайство лично от православните ни свещеници. Можеш и тук в НЕТА да ми споделиш и да се помолим. Молитвата произлизаща от Вярата ще Ви помогне! Аз вярвам, а Вие?“

Кратки биографични данни:
Отец Васил е роден на 20 август 1977 г. в гр. Шумен. Висшето си образование завършва през 2000 година в ШУ „Еп. Константин Преславски”, гр. Шумен с магистърска степен Теолог /богослов/. Семеен е, с две деца - момиченца и достойна съпруга - Презвитера Елена. На 27 юли 2003 г. е ръкоположен от приснопаметния Св. Варенски и Великопреславски Митрополит д-р КИРИЛ за дякон във храм „Св. Атанасий”, гр. Варна. На 30 януари 2004 е ръкоположението му за свещеник от същия Владика в храм ”Св. Три Светители”, гр. Шумен. Понастоящем е енорийски свещеник в гр. Шумен при храм ”Св. Три Светители” и Председател на църковните настоятелства и храмове във селата: П. Волов, Върбак, Каменяк, Радко Димитриево, Вехтово, кв. Мътница, както и в съседните села без храмове.

Повече информация можете да научите от следните интернет страници:

Picture: Фейсбук страница на "Молитвена помощ за нуждаещи се"

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info