Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Млад татко от Варна се бори за живота си, българските лекари безсилни

10.04.2014

Млад татко от Варна се бори за живота си, българските лекари безсилни 33-годишният варненец Иван Марангозов има нужда от подкрепата на всеки, който е съпричастен към борбата му за живот. Младият татко на 6-годишна дъщеричка се бори с герминативно клетъчен тумор на тестиса с метастази в костите, белия и черния дроб. Диагнозата му е поставена през декември 2012 г. във Варна – рак с метастази в костите и белия дроб.

На следващия месец той претърпява операция във Военномедицинска академия в София, където му назначават и последваща химиотерапия. „Проведе предписаните му шест курса в рамките на половин година и лекарите установиха, че на този етап болестта е спряла развитието си. След последния курс му назначиха изследване със скенер, което трябваше да се проведе след два месеца. За съжаление то показа, че болестта прогресира и вече има метастази и в черния дроб“, разказва сестрата на Иван – Кръстина Марангозова. Лекарите отново назначават химиотерапия, която обаче не променя състоянието на варненеца. „Болестта всъщност е прогресирала през цялото време. Отидохме с резултатите в София и там лекарите казаха, че при това положение са безсилни и че няма какво повече да направят за брат ми. Върнахме се във Варна, отидохме в Терапията с резултатите, но и там отговорът беше същият“, разказва Кръстина. Семейството обаче не приема, че това е краят – напротив. Веднага прави запитване до анадолската клиника, откъдето отговорът гласи, че Иван трябва да постъпи в здравното заведение, и то спешно. „Буквално за два дни се организирахме, събрахме каквито пари можем и Иван замина на 21 февруари т.г.“, коментира младата варненка. Тъй като по това време мъжът вече изпитва силни болки от метастазите, лекарите не само го изследват, но му правят на три пъти кръвопреливане и първи курс от назначената 6-кратна химиотерапия. Той остава в клиниката до 6 март. Първото посещение коства на семейството баснословните за нашите възможности 13 000 евро.

„Обръщаме се със зов за помощ към всеки съпричастен, защото следват още поне пет курса на химиотерапия, а ние нямаме откъде да вземем тези пари. Надежда лекарите ни дават, но трябва да плащаме“, коментира Кръстина. Иван трябва да замине след по-малко от 20 дни за анадолската клиника. „От държавата на този етап още не сме получили отговор дали ще бъдат покрити разходите за лечение, тъй като сме изпратили документите във фонда за лечение в чужбина тази седмица и чакаме отговор“, разказва младата жена. Стартирана е и процедура по откриването на ДМС номер за дарителски есемеси, но и за това е необходимо време. А болестта напредва и не може да чака. Междувременно дъщеричката на Иван – Марина, е в очакване на 7-ия си рожден ден този месец. Дали момиченцето ще отрасне в прегръдките на татко си, лекарите в Турция могат да кажат едва след като минат първите 6 курса на химиотерапия. Надеждата я има, ако получи лечение. Но ако 33-годишният Иван остане без терапията, която му предлагат в Анадола, е обречен, тъй като нашите лекари на този етап признават безсилието си.

Телефон на сестра му Криси: 0899 300 365

Дарителска банкова сметка:
„Сосиете Женерал Експресбанк”АД
BG 39 TTBB 9400 5526 6161 03 – еврова сметка
BG 72 TTBB 9400 5526 6160 91 - левова сметка

За повече информация можете видите Фейсбук страницата на Иван, където са публикувани и снимки от епикризи.

Бележка на редактора:
Последната информация е от 07 април от сестрата на Иван - Криси и гласи:
Отдавна не съм писала, но се опитвахме да намерим начин да лекуваме Иван тук в България. За наша радост успяхме да организираме следващите химиотерапии във Варна. Те ще започнат в идващите дни. След тях трябва да се направи животоспасяващата операция в Турция, която представлява трансплантация на стволови клетки. Приятели, това е шанса на Иван за спасение и бъдещ живот. Сумата за операцията е вече уточнена и възлиза на около 47 000 евро. За съжаление, тази сума е крайно непосилна за нас и отново моля всички, които имат желание, да помогнат и дадат своя принос за НОВ ЖИВОТ ЗА ИВАН.

Picture: petel.bg

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info