Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Британки организират благотворителен поход в помощ на онкопациенти

14.04.2014

Британки организират благотворителен поход в помощ на онкопациентиБлаготворителен поход в помощ на онкопациенти организират две британки в България. Жените са преборили заболяването и са решени на всичко, за да подкрепят и други с такава диагноза.

Пътищата на Джани и Сали се пресичат в дряновското село Гостилица, където се заселват със съпрузите си. Стават приятелки по съдба - имат рак. Въпреки че вече са здрави, още говорят за стреса, причинен от болестта.

„Аз се чудех как се справят другите хора в подобна ситуация, защото в Шотландия имаме силна емоционална и психологическа подкрепа. И ние, и семействата ни, близките", казва Джани Дейвидсън.

Жените правят асоциация в помощ на онкоболни. "Джан се лекува във Великобритания, аз се лекувах тук. Но мисля, че борбата с рака трябва да е обща”, казва Сали Рикард.

Асоциацията набира пари за Института за изследване на рака. Скоро ще има благотворителен поход, при който онкоболни и техни приятели ще изминат заедно 23 километра в покрайнините на Дряново.

„Идеята е фантастична. Двете момичета, които са преборили рака, се опитват да приобщят и говорят по темата с хора, изпаднали в подобна на тяхната ситуация”, казва Кейн, съпругът на Джани. Походът ще бъде на 4 май, а заявки за него вече валят и от чужбина.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info