Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Приказка за победата на Снежанка

26.04.2014

Приказка за победата на СнежанкаИсторя за живота на дете с Детска церебрална парализа, разказана от нейната майка.

Имало едно време едно момиченце на име Снежанка. Също като героинята Снежанка от една друга приказка, момиченцето растяло красиво, нежно, мило и много добро. Тя била много обичана от своята майка, баба и роднини. Растяла Снежанка, но с нея растели и страшните и диагнози, с които живее.
Когато Снежанка била в утробата на своята майка нещо някъде се объркало и това довело до усложнения и заради тези усложнения тя се родила със страшни диагнози.
Живота на бебето не бил никак лек. Още от съвсем мъничка лекари и правели редица болезнени интервенции като пункции на главичката, за да изкарат течността, която се събирала в мозъчето й, заради която Снежанка има диагнозата Хидроцефалия. От съвсем мъничко бебенце лекарите й давали много лекарства и въобще не давали шанс да живее...

Снежанка била много упорита и силна още от самото си раждане и въпреки мрачните прогнози на лекарите тя оживяла. След като бебето оживяло лекарите започнали да убеждават майката, че е най-добре да остави детето в някой дом за сираци и да продължи живота си. Снежанка била щастливка, защото нейната майка не пожелала и дума да чуе и не се отказала от нея, а си я взела в къщи и започнала да отглежда с много любов!

Освен болезнените интервенции, бебето било подложени и на редица операции, които били необходими уж за нейно добро. Майката на Снежанка се доверявала на докторите въпреки, че някои от тях се изказвали доста грубо за нейното малко момиченце ''детето няма мозък, няма голям смисъл да се оперира'', говорели подобни неща пред младата майка без да се замислят, че не е редно и най-малкото професионално.

Снежанка била някъде на около 1 годинка, когато други лекари и лепнали диагнозата Детска Церебрална Парализа, а една лекарка споделила на майка й че ''хубаво е да си имате още едно дете, от това няма нищо да стане''.

Годините минавали, Снежанка растяла и растяла, ставала все по красива и лъчезарна. Тежките диагнози не й пречели да е винаги усмихната и весела, тя била едно малко добро АНГЕЛЧЕ.

АНГЕЛЧЕТО Снежанка вече е почти на 15 години. Една очарователна млада дама. Едно дете в тяло на девойка. Диагнозите много й взеха, но и й дадоха. Дадоха и любов, която другите не могат да изпитват. Снежанка обича всички, тя протяга ръчички към всички, всеки иска да докосне, да погали, да целуне, да обича и да научи на добро!
Ментално не е запазена, но именно това я прави изключителна, различна и уникална от всички останали. Снежанка не познава що е злоба и лошотия, тя не знае какво е омраза, всички тези неща са й чужди. Снежанка е ЛЮБОВ, СМИРЕНИЕ, ЧИСТОТА!
Много хора разбраха колко е хубаво да правиш добро, да си просто ЧОВЕК именно заради Снежанка.

Диагнозите с, които живее това прекрасно момиченце я направиха много упорита, силна и борбена!

Животът на Снежанка е по различен от този на останалите деца и нейни връстници. За да е добре Снежанка, за да научава нови и нови неща, необходими й, за да живее по добре и лесно, тя се труди всекидневно. Болката, с която се роди и която не я остави докато беше малко бебе, не я оставя и до сега. Болката върви ръка за ръка със Снежанка. Животът на това мило момиченце е съпътстван с много болка, сълзи, страх.
За да се развива Снежанка й се провежда рехабилитация, която често е придружена със болка. Болката ражда сълзите, а те се раждат от сърцето й. Страхът също живее със Снежанка. Страх от това, че е възможно да не се справи, да падне, докато се опитва да се изправи за стената - страх, страх, страх......

Тъжна е приказката за това момиченце, но в тъгата има и много усмивки, щастие и малки успехи, които се появяват благодарение на това, че Снежанка не се предава, а се бори! Снежанка се бори за ПО ДОБЪР ЖИВОТ!
Упоритостта на Снежанка се подкрепя от много добри хора. Хора подали й ръка, дарили и НАДЕЖДА И ВЯРА на номер 17777 с текст DMS SNEJANKA, струваща 1 лв. Много добри хора лишават себе си и децата си, за да помогнат Снежанка да живее ПО ДОБЪР ЖИВОТ!

Това е прекрасно и доказва, как Снежанка умее да прави хората добри и те откриват колко е хубаво да си добър! Снежанка и занапред ще има нужда от помощ, за да може малко по малко да ПОБЕЖДАВА диагнозите!

Всеки може да стане част от ПРИКАЗКАТА ЗА ПОБЕДАТА НА СНЕЖАНКА!
Никога не е късно да подадеш ръка на дете в беда!
Никога не е късно да станеш част от едно добро!
Никога не е късно да ПОМОГНЕШ на Снежанка да живее ПО ДОБЪР ЖИВОТ!
Лесно е и чувството е красиво!

Сподели тази приказка със своите приятели, за да разберат и те, че едно момиченце се бори, но му трябва помощ!
Стани част от приказката на Снежанка и ти!
Изпрати дарителски смс с текст DMS SNEJANKA на 17 777, цена 1 лв, сподели с приятел и вече си помогнал!

Снежанка ти БЛАГОДАРИ!

Мили хора разказах ви една ПРИКАЗКА ЗА ПОБЕДАТА, една приказка за борбата на едно момиченце!

Искрено моля тези, които все още не са станали част от тази приказка да заповядат!
В тази приказка ще срещнете болка и сълзи, но и много любов, усмивки и щастие!
Дарителските сметки на които всеки, който има възможност и желание да помогне са в банка ДСК:
BIC: STSABGSF
BGN: BG96STSA93000019280216-лева
EUR: BG79STSA93000019280231-евро
USD: BG63STSA93000019280228-долари
Титуляр на сметката: Снежанка Баръш Мустафова
PayPal: [email protected]

Текст: Анна Дамянова - майката на Снежанка.

Picture: Фейсбук страница: ДА ПОДАРИМ НА СНЕЖАНКА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova