Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Тържество по награждаването на участници в националния конкурс "Възкресение Христово"

29.04.2014

Тържество по награждаването на участници в националния конкурс "Възкресение Христово""Във вашите творби има много радост" – такава оценка даде митрополит Гавриил на творбите, наградени в националния конкурс "Възкресение Христово" – 2014, организиран от Културно-просветния отдел към Св. Синод. Церемонията по награждаването се състоя в храм „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. София, и беше предшествана от Божествената света литургия, оглавена от Ловчанския митрополит Гавриил в съслужение със Западно-Европейския митрополит Антоний и Браницкия епископ Григорий. В националния конкурс „Възкресение Христово“ – 2014 взеха участие 1769 творби, а награди получиха 88 от участниците.

„Никой не може да се отдаде в съвършено служение на Бога, ако не види в очите поне на един човек сиянието на вечния живот“ – с тази мисъл на приснопаметния митрополит Антоний Сурожски дядо Гавриил се обърна към многобройните родители, изпълнили храма. Ловчанският митрополит допълни, че децата се нуждаят не толкова от думи, колкото от примери, защото детската душа е особено чувствителна и безпогрешно разпознава всяко лицемерие и неискреност. Затова е важно всеки един от нас да се стреми от сърце към Бога и искрено да се старае да се бори със своите немощи и да изпълнява Евангелските заповеди.

Радост имаше не само в рисунките, фотографиите и поезията, отличени за награда, но и по лицата на малките творци и техните родител. Сиянието в очите на децата се съчетаваше с постоянните проблясвания на фотоапарати, които не смогваха да запечатат многобройните моменти на пасхална радост. След светата Литургия благоговейната тишина в храма беше заменена от радостната глъч на малките участници, които пристъпваха към архиереите за благословение, награда и снимки. От храма тържеството премина към залата на енорийския център, където бяха изложени отличените творби.

Picture: eparhia-lovech.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova