Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Децата превърнаха добротата в кауза

05.05.2014

Децата превърнаха добротата в кауза„Има на какво да се учим, ние, възрастните, от вас, деца, вие превърнахте добротата в кауза“. С тези думи се обърна към възпитаниците на ГПЧЕ “Екзарх Йосиф“ училищният директор Пейчо Георгиев на финала на благотворителния концерт, който децата организираха в подкрепа на болно 12-годишно момче.

Георгиев прочете пред препълнената зала на читалище „Развитие 1869“ писмо от родителите на болното дете, можете да чуете думите им на благодарност в от сайта на dariknews.bg.

Положителният заряд от залата ще се пренесе и ще помогнем на едно болно дете, след този великолепен концерт със сигурност Борко ще оздравее, със сигурност ще се случи това – завърши школският директор.

В концерта участваха: певците: Симона Статева, Никола Иванов, Ива Белчева, Боряна Богданова, Мария Симеонова, Дафинка Терзиева, Любомир Маринов, Кристиана Иванова, Диляна Ненова, Даяна Гиргинова, Катерина Йорданова, Камелия Николова, танцьорите: Стефани Шопова, Мария Симеонова и Сехер Хасанова, „Chaos Crew“ с ръководител Пресияна Павлова.

Финалните акорди постави деветгодишната Крисия Тодорова. Към края на песента „Когато вярваш“ на Марая Кери и Уитни Хюстън малката певица се разплака и под нестихващите аплодисменти на публиката и останалите деца на сцената бе изнесена на ръце от Пейчо Георгиев. Чуйте изпълнението й във втория прикачен файл.

Концертът не е първото събитие, организирано от децата в подкрепа на болното момче, което е син на тяхна учителка. Още в първите дни след заболяването му те организираха базар на свои произведения, вече близо месец с касички събират пари и призовават хората да помогнат.

За повече информация вижте Фейсбук страницата Благотворителен великденски базар за Боримир Марчев

Бел. р.:
Борко е опериран на два пъти в София, но след операциите се е чувствал много зле. След като се е стабилизира състоянието му, заминава с родителите си в Турция, за да бъде подложен на лъчетерапия и химиотерапия. Първоначалната сума, която е било необходимо да заплатят е 14 хиляди евро, но т.к. лечението ще е продължи поне една година ще са необходими още значителна средства. Нека да помогнем Борко като преведем пари на банковата му сметка!

На сайта на Гимназия "Екзарх Йосиф" е изписана банковата сметка, на която можем да преведем пари за лечението на Борко - http://gpcherazgrad.com
IBAN: BG70 CECB 9790 40F0 5333 00 - Централна кооперативна банка

Picture: dariknews.bg

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info