Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Семейство от Дубровник дава безплатна почивка за бедни

11.05.2014

Семейство от Дубровник дава безплатна почивка за бедниСемейство от Дубровник реши в тези времена на криза да предложи безплатна седемдневна почивка за бедни, а тази идея вече започна да печели последователи, съобщава хърватският информационен сайт „Индекс“.

"Предлагаме 7-дневна безплатна почивка в Дубровник през септември. Имаме възможност да приемем майка и 2 или 3 малки деца. Предложението се отнася изключително за семейства в много тежко финансово положение. Предимство имат деца с бронхиални проблеми, на които смяната на въздуха може да повлияе добре. Поемаме разноските за храна, спане и превоз в двете посоки", се казва в обявата на Синиша Мещрич, качена във „Фейсбук“, която бързо стана хит и спечели последователи.

Мещрич споделя, че за негова изненада малкият му семеен проект много бързо се е превърнал в благотворителна акция за осигуряване на безплатни почивки за бедни. Започнали да му се обаждат хора или организации, които разполагат със стаи за настаняване, както и хора, които познават семейства, нуждаещи се от безплатна почивка.

Идеята за тази благотворителна акция не е нова.

Бабата на Мещрич чрез разни католически общности с години приемала бедни семейства на гости, а той решил да продължи тази традиция.

Неговото семейство също не е много богато, но има голяма къща в центъра на Дубровник и с радост ще отдели малко място и ще сподели трапезата с някой, който има нужда от това.

Мещрич се надява с помощта на медиите и на гражданите тази инициатива да се превърне в истински проект, който ще ощастливи много хора.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info