Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Конкурс ''Аз и моята история'' за децата от домовете

29.05.2014

 Конкурс ''Спортс Мениджмънт България'' и посланикът на ''Отбор на надеждата'' Георги Господинов, в партньорство с Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД), поставят началото на конкурс за есе на тема „Аз и моята история” във всички социални институции за настаняване на деца в страната. Основната цел е чрез него да се развият творческите заложби на децата лишени от родителска грижа. Крайният срок за изпращане на есетата е 24 август, а оценяването им ще бъде направено от жури, председателствано лично от Георги Господинов. Институцията, от която бъдат изпратени най-много истории, ще получи дарение от книги за библиотеката си.

Ето и обръщението на Георги Господинов до децата:

Всеки от нас има своята история. Тя е много лична, като името ни, само че е по-дълга, малко объркана и често невидима. Понякога самите ние не искаме да я знаем и я крием от себе си и от другите.

Това, което четеш, е покана да разкажеш своята лична история. Много е просто и много сложно. Може да е историята на целия ти живот досега, ако успееш да я събереш на няколко странички. Но може да е и само една конкретна история, която ти се е случила и никога няма да я забравиш. Най-хубавата или най-тъжната от всички. Тази история може да е трудна за разказване. Като например какво си мислиш вечер, преди да заспиш? Какво най-много си искал да ти се случи? Какво те е разсмяло и разплакало? Коя случка ще помниш цял живот?

Ще го кажа тихо – иска се голяма смелост да разказваш такива неща.

Колкото повече разказваме личните си истории, толкова шансовете да се срещнем с други свестни хора се увеличават.

Кръстили сме този конкурс „Аз и моята история”. Вярваме, че можеш сам да промениш историята на своя живот. Дори да изглежда най-тъжната и самотна история. И първото условие за това е да се опиташ да я разкажеш. Най-напред на самия себе си, после и на другите. Ако знаехме по-добре историите на хората, които срещаме, светът със сигурност щеше да бъде друг, по-добър.

Всяка история ще бъде прочетена от нас, а най-добрите ще бъдат публикувани и прочетени от много хора. Ще стигнат до читатели, които никога не си срещал. Тези, които са ни развълнували най-силно, ще получат награди.

Нека историята бъде кратка, около 3 страници, на компютър или на лист хартия. Да е вълнуваща, истинска, обикновена или извънредна, със случка или не. Това ще е твоята история и ние страшно искаме да я чуем. За всички ни е важно.

Сега е твой ред. Чакаме история до 24 август 2014 г. на имейл адрес [email protected] или я изпрати написана на хартия в ценралата на Държавна агенция за закрила на детето в гр. София, ул. „Триадица” №2, от където ще я вземем лично.

Picture: nacionalite.org

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info