Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Кампанията „Оцвети ми лято“ се нуждае от вашата подкрепа

03.07.2014

Кампанията „Оцвети ми лято“ се нуждае от вашата подкрепа„Оцвети ми лято” е благотворителна кампания за набиране на средства за провеждането на Училище по изкуства за деца, лишени от родителски грижи. Участници в него са децата от ДДЛРГ “Христо Райков”, Габрово.

Училището ще се проведе в периода от 14 до 31 юли 2014 г. в почивна база „Соколски манастир”, Габрово. Това ще е седмият поред лагер по изкуствата за децата от този дом, но средства за тазгодишната инициативата все още се набират. Вие може да съдействате и да дарите радост.

Доброволците от организационния екип споделят, че основната им мотивация за възникването на Летните училища по изкуствата е, че усилията за подпомагане на деца в риск са насочени основно към материалното им подпомагане, като почти липсват проекти, стимулиращи духовните ценности у малките.

Според тях заниманията с изкуство формират по-богата култура, изграждат ценностна система и развиват творческото мислене. Целта на инициативата „Летни училища по изкуствата“ е да подпомогне по-лесната адаптация на децата като пълноценни личности към обществото.

В изданията на лятното училище се провеждат работилници, уроци и обучения в областта на изобразителното и приложното изкуство, театъра, музиката, цирковото изкуство, фолклора. Децата от дома са актьори, художници, сценографи, скулптори, танцьори, певци и музиканти.

И организаторите, и преподавателите даряват безвъзмездно труда и знанията си. Средствата са само за нощувките и храната на децата. Повече информация за летния лагер за деца, лишени от родителски грижи, за екипа и за идеята му, може да намерите тук.

Ако искате да подкрепите благородната инициатива, можете да изпратите финансова помощ по сметка: Сдружение „МЕДИУМ – лаборатория за култура и образование“ (Сдружение МЕДИУМ): ProCredit Bank,
BIC: PRCBBGSF,
IBAN: BG43PRCB92301043774716.

Picture: pravoslavie.bg

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info