Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Кризисен център в Русе ще помага на жертви на насилие и трафик

02.08.2014

Кризисен център в Русе ще помага на жертви на насилие и трафикКризисен център ще приютява лица, преживели домашно насилие, жертви на вътрешен или външен трафик с цел трудова, сексуална или друга форма на експлоатация. Това е нова за Русе социална услуга, която се разкрива със заповед на директора на Агенцията за социално подпомагане и ще се реализира в партньорство със Сдружение „Център Динамика“.

Кризисният център е социална услуга с резидентен тип – предоставя се за срок до 6 месеца. В него ще могат да се настаняват и деца до 18 години, които също са станали жертви на насилие и трафик, придружени от родители. По предварително разработени вече програми ( „Настаняване и хуманитарна помощ“, „Социална работа по случай“, „Консултации“, „Юридическа подкрепа и представителство“) на пострадалите ще бъде оказана индивидуална помощ, задоволяване на ежедневните потребности, извършване на правни консултации и социално-психологическа помощ.

Кризисният център е с капацитет от осем места. Приоритетно в него ще се настаняват лица, нуждаещи се от помощ и подкрепа, от община Русе и област Русе, но е възможно да бъдат насочвани и лица от други райони на страната.

Новата социална услуга е с делегиран бюджет от 64 000 лв. на година. В ремонтирания вече кризисен център ще работят управител и социални работници, ще бъдат ползвани консултациите също на психолог, юрист и лекар. Телефоните на Кризисния център са - 082/82 67 70 и 082/58 67 70.

Picture: rgbstock.com/lusi

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info