Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Министерски съвет отпуска 1 млн. лв. за Мизия

15.08.2014

Министерски съвет отпуска 1 млн. лв. за Мизия1 милион лева помощ от държавния бюджет ще получи Мизия. Тези пари трябва да подпомогнат общината в посрещането на текущите неотложни нужди и покриването на направените досега плащания по разчистване и отводняване на града. Още 15 милиона и 300 000 лева ще бъдат осигурени през следващата седмица за подпомагане на останалите градове, пострадали от бедствията в предните месеци.

На извънредно заседание на Комисията по бедствия и аварии бе взето решение Мизия да получи авансово 1 милион лева. След като бъде направена оценка на щетите, Мизия ще получи още средства. Към момента обаче това е невъзможно, защото все още има части на града, които са наводнени, каза министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов. Осигурени са фургони за 150 души, допълни той.

„Фургоните са осигурени. Става въпрос за около 150 човека с осигурени фургони, но общината трябва да осигури площадка, на която да бъдат поставени и да се проектира. Също трябва да се помисли за изхранването и за частичните ремонти на училището и детската градина. Възможностите, които имаме, да, те не са неограничени, но са достатъчни на първо време, за да се вземе глътка въздух като начало", заяви министър Бакалов.

Помощ ще получат всички общини, които са били в режим на бедствено положение през последните месеци. Това са Варна, Добрич, Велико Търново, Габрово, Родопи, Тетевен, Мизия и София. Общата сума е 15 милиона и 300 000 лева, каза служебният премиер Георги Близнашки.

Средствата, които им се предоставят, са основно за разходи, които вече са извършени за овладяване на обстановката и за някои неотложни ремонти. В бюджета има още 50 милиона лева за реакции при бедствени ситуации.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info