Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Сирийски бежанец на помощ на пострадалите в Мизия

16.08.2014

Сирийски бежанец на помощ на пострадалите в МизияПродължава раздаването на десетки тонове храна и дезинфектанти в бедстваща Мизия. Различни хуманитарни организации си подават ръце с една цел - да помогнат за възстановяването на града след потопа.

В Мизия пристига поредната хуманитарна пратка. Дарителите са от Великобритания, а сред хората, които я разпределят, е и Шади Мартини - сириец, дошъл у нас година след началото на войната в родината си.

„Общо взето, както тука, само дето тука от водата, там от бомбите, последици - разрушени къщи, хората в беда”, коментира бежанецът от Сирия.

В Сирия Шади бил управител на болница, в България работи в подкрепа на бежанците. „Нашата главна цел е да помагаме на бежанците, но в момента помагаме тука на пострадалите в Мизия, защото имат същите проблеми - те са оставени без къщи, няма храна, магазините са празни, няма какво да купуват и затова ние се отзовахме да помагаме на хората в Мизия”, обяснява Шади.

Освен неговата фондация в Мизия са и представители на Българската хранителна банка и Българския дарителски форум. „Тук сме три организации, подкрепени от местни доброволци, и това, което е важно да покажем, е една добра координация и колко е смислено и колко е висока добавената стойност, когато работим с общи усилия”, посочи директорът на Българската хранителна банка Цанка Миланова.

„Просто за мене това е удоволствие, да помагам на други хора, това е човешко нещо, мисля, че всеки човек трябва да помага на другите, независимо каква народност, религия, независимо кои са хората, които са пострадали”, категоричен е Шади Мартини.

Шади мечтае да се върне в Сирия и да помага за възстановяването й. Докато това стане възможно обаче - ще прави същото, но в България.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info